1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de her yağmur korku veriyor
Rize'de her yağmur korku veriyor

Rize'de her yağmur korku veriyor

Rize’de gece boyu etkili olan ve aralıklarla süren şiddetli yağış, ekipleri alarma geçirdi.

A+A-

Kent merkezinde bazı dereler taşarken, ekipler olası su baskınlarını önlemek için bu sabah saatlerinde iş makineleri ile çalışma başlattı.

Bazı dere yataklarına olası taşkınlara ani müdahale için iş makineleri yönlendirildi.

Rize’de gece yarısından itibaren etkili olan şiddetli yağış ardından Çamlıbel Mahallesi’nde üzeri kapalı bulunan Dalyan Deresi'nin su seviyesi yükseldi.

39626

24 Eylül tarihindeki selde taşarak kent merkezini sular altında bırakan derenin yeniden su baskınlarına yol açmaması için Rize Belediyesi ekipleri 2 ayrı noktadan dereye müdahale etti.

39625

Bazı bölümleri daha önce açılan derede iş makineleri ağaç ve balçıkları temizleme çalışması başlattı. Reşadiye Mahallesi’ndeki Değirmendere’de de su düzeyi yükselince bazı kişiler dere yatağındaki evlerini boşalttı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluştuğu kent merkezinde yağışın gün boyu aralıklarla süreceği ifade edildi.

39627

Bu arada Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunun 5’inci kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

39628

39629

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız