1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de HES protestocularına savcılık takibi!
Rize'de HES protestocularına savcılık takibi!

Rize'de HES protestocularına savcılık takibi!

HES Projesi'ni protesto etmek için yaklaşık 1 ay önce yol kapatıp eylem yapan 42 köy sakini hakkında çeşitli suçlamalar ile savcılık incelemesi başlatıldı.

A+A-

Rize’nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü’nde yapılmak istenen HES Projesi'ni protesto etmek için yaklaşık 1 ay önce yol kapatıp eylem yapan 42 köy sakini hakkında çeşitli suçlamalar ile savcılık incelemesi başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Rize’nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü’nde yaklaşık bir ay önce köyde yapımı süren HES Projesi'ni engellemek isteyen köy sakinleri Rize-Erzurum Karayolu’nu bir süre araç ulaşımına kapatarak eylem yapmıştı.

İlçenin bağlı bulunduğu Kalkandere Savcılığı tarafından eyleme katılan 42 köy sakini hakkında, “Gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet, mala zarar verme, iş ve çalışma hürriyetinin, iş yeri dokunulmazlığının ihlali' suçlamaları ile soruşturma başlatıldı.

42 kişinin bir bölümü hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Gözaltı kararı ile savcılığa alınan köy sakinlerinin alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

Derelerin Kardeşliği Platformu İkizdere Sözcüsü İsmet Ekşi, kendisinin de gözaltı kararı ile savcılığa alınarak alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığını hatırlattı.

Şimşirli Köyü sınırları içerisinde HES Projesi geliştiren firma sahibinin daha önce İkizdere’de düzenlenen HES protestolarına ve yürüyüşlere katıldığına dikkat çeken Ekşi, “Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da doğal yaşam alanlarımızı, tarihimizi ve kültürümüzü yok ederek, bizi yurtsuzlaştıracak, sularımızın kontrol altına alınıp ticarileştirilmesinin önünü açacak, derelerimizi ve vadilerimizi katledecek bu projelere asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız