1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de internet kafelere dizgin
Rize'de internet kafelere dizgin

Rize'de internet kafelere dizgin

Rize Valiliği tarafından başlatılan bir uygulama ile İnternet kafelere giren müşterilerin kimlik bilgileri ve içerde bulundukları süre kayıt altına alınıyor.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Valiliği tarafından başlatılan ve ‘Öğrenci Dostu İnternet Kafe’ adı verilen yeni uygulama ile İnternet kafelerde fiziki, teknik ve güvenlik konularında çeşitli önlemler alındı. Uygulama kapsamında 12 yaşın altındaki çocuklar hiçbir şekilde İnternet kafelere alınmazken, 12 yaşın üstündeki öğrencilerin ise okul ve ders saatlerinde İnternet kafelerde bulunmaları yasaklanıyor. Uygulama kapsamında İnternet kafelere gelen müşterilere işletme sahibine nüfus cüzdanlarını gösterme, işletme sahiplerine de bütün müşterilerin kimlik bilgileri ile kafede bulundukları süreyi kayıt altına alma zorunluluğu getiriliyor.
Yeni uygulamayı değerlendiren İnternet kafe işletmecisi Yusuf Yıldız, yeni uygulamanın kimlik bilgilerini de kapsaması dolayısıyla müşteriler tarafından başlangıçta şaşkınlıkla karşılandığını, ancak gerekli açıklamanın ardından yardımcı olduklarını belirterek okul saatlerinde öğrencilerin İnternet kafelere alınmadığını söyledi. Valiliğin belirlediği kurallara titizlikle uymaya çalıştıklarını kaydeden Yıldız, “Bu uygulamayla son günlerde olumsuz olarak yansıtılan İnternet kafelere de çeki düzen getirmiş olacak. Uygulamayı destekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum