1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Isırgan otlu HES protestosu!
Rize'de Isırgan otlu HES protestosu!

Rize'de Isırgan otlu HES protestosu!

Fındıklı'da HES projesini protesto etmek isteyen bir grup, firma temsilcilerine ısırgan otu vermek istedi!

A+A-

CANER KARATAŞ - GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Fındıklı ilçesinde çevreciler ilçelerindeki Arılı Deresi üzerinde yapılmak istenen HES projesini, firma temsilcilerine ısırgan otu vererek protesto etmek istedi. Ancak hiçbir görevli firma çalışanı ısırgan otunu kabul etmedi.

Rize’nin Fındıklı İlçesi Arılı Deresi üzerinde yapılmak istenen Taşlık Regülatörü ve HES projesi için bugün İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde “Halk Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenmek istendi.

hes1.20120724182402.jpg

Toplantının yapılacağını haber alan çevreciler Fındıklı Meydanı’nda toplanarak tulum çalıp toplantının yapılacağı binaya yürüdüler.

Salona girmek isteyenlerin üzerleri aranarak salona alındılar. Polis memuru bir çevrecinin poşetini aramak istedi. Polis memurunun elini poşete sokması ile çıkartması bir oldu. Polis memurunun çantadaki ısırgan otundan etkilendiği anlaşıldı.

hes2.jpg
Toplantıyı gerçekleştirmek için salona gelen Orman ve Su Bakanlığı personelleri ile HES projesini yapacak olan firma temsilcileri salonda kimseyi bulamadı. Bakanlık ve firma temsilcileri solanda kimseyi bulamayınca toplantının gerçekleştirilemediği yönünde tutanak tutarak salondan ayrılmak istedi. Ancak bu sırada salona giren Melahat Alişan (82) yanında getirdiği bir kavanoz dere suyunu firma temsilcilerine hediye etmek istedi.
Öte yandan Avni Ertaş isimli çevreci de yanında getirdiği bir buket ısırgan otunu firma temsilcilerine hediye etmeye çalıştı. Ertaş, ısırgan otlarından oluşan buketi kime uzattıysa kimse ısırgan otlarını almak istemedi. Muhatap bulamayan Ertaş, otları masanın üzerinde bıraktı. Ertaş yaptığı açıklamada, “Isırgan bu doğanın yetiştirdiği en asi bitki. Doğanın en verimli ve en sağlıklı yerlerinde yetişiyor. En organik topraklarda yetişir. Biz bu bitkiyi buraya gelen su hırsızlarına hediye etmek istedik. Ama maalesef muhatap bulamadık” dedi.

hes3.jpg

Bina önünde toplanan grup bakanlık görevlileri ve firma temsilcilerinin binadan ayrılmasının ardından bir süre slogan atarak dağıldılar.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum