1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kaliteli kivi beklentisi
Rize'de kaliteli kivi beklentisi

Rize'de kaliteli kivi beklentisi

Rize Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Paliç, bu yıl sayısal olarak az, ama yüksek kaliteli kivi olacağını tahmin ettiğini söyledi.

A+A-

Nevzat Paliç, Rize'nin Türkiye'de en fazla kivi yetiştiren iller arasında olduğunu, ancak Rize kivisinin diğer illerin kivisinden daha kaliteli olduğunu belirtti.

Rize'de son yıllarda yılda ortalama 5 bin ton kivi üretildiğini ifade eden Paliç, "Bu yıl iklim şartları nedeniyle meyve pek olmadı. Kivi de bundan etkilendi. Bu yıl sayısal olarak az, ama yüksek kaliteli kivi olacağını tahmin ediyorum. Geçen yılki rekolteye büyük ihtimalle ulaşamayacağız." dedi.

Kivi hasadının genellikle Kasım ayı sonlarında yapıldığını kaydeden Paliç, "Kasım ayı başında yapacağımız toplantıda, kivilerin şekerleme oranına bakıp kivi hasat tarihlerini belirleyeceğiz. Ayrıca bu toplantıda alıcı ile satıcıları bir araya getireceğiz. Böylece satıcılar hasat yapmadan önce kivileri için pazar bulabilecekler." diye konuştu. 

Paliç, kivide yaz ve kış budaması yapıldığını anlatarak, "Kış budaması hasat bitip yapraklar döküldükten sonra yapılır. Yaz budamasında ise, fazla olan dallar kesilir. Yaz budaması bu aylarda yapılır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum