1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kar etkisini göstermeye başladı
Rize'de kar etkisini göstermeye başladı

Rize'de kar etkisini göstermeye başladı

Rize'de yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı hızla yükselirken, meteorolojik verilere göre kar yağışının hafta içinde sahil kesime kadar gelmesi bekleniyor.

A+A-

Rize'nin yüksek rakımlı bölgelerinde aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı Ovit Dağı'nda 30, Ayder Yaylası'nda ise 10 santimetreye ulaştı.

Meteorolojik veriler, önümüzdeki hafta başında kar yağışının yoğunluğunu artıracağını ve hafta ortası sahilde de kar yağışlarının görüleceğini belirtiyor.

Karayolları ekipleri, Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesinde ve Ayder Yaylası'nda yolun araç trafiğine açık kalması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, sürücülerin kar lastiği olmadan yola çıkmamalarını, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

İkizdere, Çamlıhemşin, Hemşin ve Çayeli ilçelerine bağlı yüksek köylerde de kar yağışı sürüyor.

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, ekiplerin her türlü hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalara başladığını belirterek, vatandaşların olumsuzluk yaşanmaması için dikkatli olmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum