1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de kentsel dönüşüm yıkımları başlıyor
Rize’de kentsel dönüşüm yıkımları başlıyor

Rize’de kentsel dönüşüm yıkımları başlıyor

Rize Merkez Hamam deresi ve Hayrat mahalleleri Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamındaki evlerin tamama yakını boşaltıldı

A+A-

Rize Merkez Hamam deresi ve Hayrat mahalleleri Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamındaki evlerin tamama yakını boşaltıldı. 870 konutun inşa edileceği projede yıkımların başlamasına sayılı günler kaldı.

Yeniköy Mahallesinde yapımına karar verilen Kentsel Dönüşüm ( Timya Vadisi ) Projesinde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında 560 konut yıkılıyor ve yerine içerisinde sosyal yaşam alanlarının da bulunduğu modern binalardan oluşan bir yerleşim alanı kuruluyor.

kentsel2.jpg

Türkiye’de başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Rize ayağı vatandaşın da desteğiyle sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Rize Belediyesi öncülüğünde yürütülen proje çalışmalarında evlerin tamama yakını boşaltıldı. Boşaltılan evlerin yıkımına ise 6 Nisan tarihinde başlanacak. Türkiye genelinde yapılacak toplu yıkımın bir ayağı olan Rizede yıkım aynı zamanda canlı yayınla televizyondan yayınlanacak.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eşi Reyhane Bakırcı ve beraberindeki heyet Kentsel Dönüşüm Projesinin son halini incelemek üzere Hamam deresi ve Hayrat mahallelerine son bakışlarını yapan son izlenimleri gerçekleştirdi.

kentsel3.jpg

Başkan Bakırcı, yaptığı açıklamada; “Bu alana Hamam deresi diye tabir edilen deremizin üzerini nasıl açabiliriz düşüncesiyle gelmiştik fakat gördük ki bu binaları buradan kaldırmadığımız sürece deremizin üzeri açılabilecek gibi değildi. Bu nedenle Kentsel Dönüşüm Projemizi bu alana inşa etmeyi düşündük ve başlatmış olduğumuz proje çerçevesinde sona yaklaştık. Şuan itibariyle 380 konutumuzun tahliyesi gerçekleşmiş olup toplamda 560 konutumuz mevcut olup vatandaşlarımızda evlerini boşaltma işlemine devam etmektedir. Evini tahliye eden her vatandaşımıza 400 tl kira yardımı veriyoruz ama bu yanlış anlaşılmasın kira bedeli değil, kira yardımı veriyoruz yani vatandaşımız 400 TL üzerinde kirası olan bir ev tutarsa biz yine vereceğimiz kira yardımı 400 TL dir. Ayrıca bu alan içerisinde vatandaşımız 80 civarında büyük baş hayvan besliyordu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayvanlarımızın tamamını köylerine tahliye ettik. Bu alanda toplam 870 konut inşa edeceğiz. Nisan ayının 6’sında inşaallah Türkiye’de gerçekleşecek toplu yıkımla beraber bizde boşaltılan evlerimizin yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Tahmin ediyorum iki ay gibi bir süre içerisinde fiili inşaatımız başlamış olacaktır. Akabinde de 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde binalarımızı teslim etmiş olacağız. Hamam Deresi diye tabir ettiğimiz dereden tertemiz berrak bir suyumuz akacak olup, projemizde göründüğü gibi bu alandan berrak bir dere akacak. Bu bölgede her yerde olduğu gibi mezarlıklarımız var. Bu mezarlara yeni bir mezarlık yeri oluşturuyoruz nakil yapıp vatandaşlarımıza mezarlık alanı oluşturacağız. Fakat civarlardan gelenler bu mezarlık alanından faydalanamayacaktır. Bu bölge insanının evleri de mezarlıkları da burada olacak. Emeği geçen Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcıya, Rize Millet Vekillerimize, Toplu Konut İdaremize ve çalışan tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum