1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de koca cinayeti davası başladı
Rize'de koca cinayeti davası başladı

Rize'de koca cinayeti davası başladı

Rize’de 7 ay önce tartıştığı kocasını silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç kadının yargılanmasına başlandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Engindere Mahallesi’nde 6 Temmuz 2009 tarihinde kocası Ali T.'yi (28) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi’ne gönderilen Melek T.'nin (28) yargılanmasına bugün Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı.

Melek T. mahkemede hakime verdiği ifadesinde, kocası ile severek ve isteyerek evlendiğini ancak ölümünden 2-3 ay önce bazı nedenlerden dolayı aralarının açıldığını belirterek, “Son zamanlarda fazla para harcamaya başlamıştı. Beni başka bayanlarla aldattığını düşünüyorum. Eve icra gelmeye başlamıştı. Gelen icralardan dolayı birkaç kez intihar etmeye kalkıştı. Ben ona engel oldum. O gün yine kavga etmeye başladık. Kavga sırasında 'bana iyi bak bir daha göremezsin' diyordu. Sonra eşim koltuğun altından tabancayı aldı ve bana doğrulttu, çenemin altına dayadı. Sonra kendine doğrultmaya başladı. Bu sırada kızımız da yanımızdaydı. Oyun oynadığımızı sanarak babasına 'annemi öldür', bana 'babamı öldür' diyordu. Önce odaya, sonra mutfağa kaçtım. Ama peşimden geldi. Tabancayı kendine doğrultarak 'hadi vursana, vur beni' diye bağırıyordu. Sonra elimi zorla tabancaya tutuşturdu. Ben kurtulmak istedim, ama başaramadım. Bu sırada tabanca patladı. Nasıl olduğunu anlamadım bile. Sonra eşimin yere düştüğünü gördüm" dedi.

Melek T. kocasını öldürmek istemediğini açıklarken, başka birisi ile evlenebilmek için eşini öldürdüğü yönündeki iddiaları da kabul etmedi.

Mahkeme hakimi Ömer Köroğlu, duruşma sırasında bir jandarma görevlisinin silahını Melek T.'ye verdirerek Melek T.'nin erkek kardeşini de çağırarak yaşanan olayı canlandırarak anlatmasını istedi.

Müebbet istemi ile yargılanan Topçu’nun, tutuklu olarak yargılanmasına karar verilerek mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız