1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de koronavirüs komedisi!
Rize'de koronavirüs komedisi!

Rize'de koronavirüs komedisi!

Rize'de hastaneye başvuran bir kişi, 3 gün önce Tayland'dan geldiği için; hemşire, kantinci ve sorumsuz sosyal medyanın diline düştü. Şehir bir anda koronavirüs dedikodusuyla çalkalanırken Sağlık Bakanı bile açıklama yapmak zorunda kaldı

A+A-

Rize'de koronavirüs vakası görüldüğü yönünde dün başlayıp devam eden tartışmalara son noktayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize Devlet Hastanesi'nde gözlem altında tutulan hastanın, koronavirüs değil mevsimsel grip olduğunun belirlendiğini ve  bugün taburcu edileceğini bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, koronavirüs şüphesiyle Rize Devlet Hastanesi'nde gözlem altında tutulan hastanın testlerinin tamamlandığını ifade etti.

Koca, "Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşıldı. Hastamız bugün taburcu edilecek." bilgisini verdi.

RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise yaptığı açıklamada, “Söz konusu hastamız 10 kişilik bir grup ile Tayland’a gitmiştir. Üç gün önce İstanbul üzerinden ilimize gelmiştir. 19 Şubat 2020 saat 03.00 sularında baş, boğaz ağrısı gibi belirtilerle Rize Devlet Hastanesi acil servisine başvurmuştur. Hastanın riskli bölgeye seyahat öyküsü olduğundan ve grip benzeri bir tablo ile de bize başvurduğundan her tür olası bir ihtimale karşı izole bir ortamda gözlem altına aldık. Hastamızdan gerekli numuneler alındı ve Sağlık Bakanlığımızla görüşülerek, bu numuneler Ankara’ya gönderildi. Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tuttuğumuz hastanın testleri tamamlandı. Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşılmıştır.”  dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI
Rize’de kesin olarak herhangi koranavirüs vakası ve şüphesi olmadığını söyleyen Tepe, hastanın bugün taburcu edileceğini söyleyerek, bu süreçte hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle hem hasta mahremiyetini gözetmeyen hem de kamuoyunun mevcut endişesini gereksiz yere arttıran sağlık personelleri hakkında ivedi olarak idari soruşturma açıldığını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum