1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de koyun çiçeği salgını İZLE
Rize'de koyun çiçeği salgını İZLE

Rize'de koyun çiçeği salgını İZLE

Rize'de koyun çiçeği salgını sonucu 100'ü kuzu, 50'si koyun olmak üzere toplam 150 küçükbaş hayvan telef oldu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Edinilen bilgiye göre, Rize merkeze bağlı Pehlivantaşı Mahallesi'nde küçükbaş hayvancılık yapan Şeref Benli'nin 100 kuzu ve 50 koyunu koyun çiçeği salgınından dolayı telef oldu. İl Tarım Müdürlüğü tarafından salgının yayılmaması için mahalle karantina altına alındı. Mahallede bulunan diğer küçükbaş hayvanlar üzerinde aşılama yapıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Kubilay Tamer, salgının insan sağlığı açısından herhangi bir tehlike teşkil etmediğini belirterek, "Koyun çiçeği rahatsızlığı viral bir hastalıktır. Küçükbaş hayvanlarda son derece bulaşıcıdır. İnsanlara bulaşması söz konusu değildir. Küçükbaş hayvancılığın yoğun yapıldığı bölgelerimizde sıkça görülür. Ama son 20 yıldır bölgemizde görülmüyordu. İlimiz Pehlivantaşı mahallemizde bir yetiştiricimizin 100 baş kuzu ve 50 baş koyunu koyun çiçeği salgınından dolayı telef oldu. Biz bu bölgede gerekli tedbirleri aldık. Normalde öldürücü olmayan bu hastalık, kış bitimi bünyeleri zayıf düşen hayvanlarda öldürücü olabiliyor. Salgının bu dönemde ortaya çıkması 150 küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız