1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de medyaya eğitim semineri
Rize'de medyaya eğitim semineri

Rize'de medyaya eğitim semineri

Bireysel silahsızlanma ve basında çıkan şiddet haberleriyle ilgili, Umut Vakfı tarafından 19 Ağustos Pazar günü Rize’de medyaya seminer verilecek.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU
Silahsızlanma ve şiddet haberlerinin basında yer alan şekilleri ile ilgili olan seminerde açılış konuşmasını Umut Vakfı Başkanı Nezire Dedeman ve Rize Valisi Kasın Esen yapacaklar.
Saat 10.00’da başlayacak olan seminerin ilk oturumunda Şiddetin Haberleştirilmesi konusunu Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faik Bakoğlu sunacak. Bu oturumda Dr. Ayhan Akçan, “Bireysel silahlanmada Türkiye Sosyal açıdan nasıl bir durumdadır ve Medyanın sorumluluğunu” konusunu dile getirecek. Daha sonra ise Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli “Basında yer alan silah ve şiddet olaylarını” aktaracak.
Seminere Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu “Medya okur-yazarlığı Gazetecilere de gerekli, Şiddet içeren haberlere nasıl bakılmalı” konusunda soru cevaplı olarak açıklamalarda bulunacak.
Seminerin 2. oturumunun Başkanlığını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Bşk. Ahmet Şefik Mollaahmetoğlu yapacak.
Spor haberleri, toplumsal şiddet olayları, töre cinayetleri, kadın ve erkek gazetecilerin şiddet haberlerine bakışı konusu, Eskişehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Barış Günaydın ve Kadın Haberleri Editörü Burçin Belge tarafından sunulacak.
“Yerel Medya’nın şiddet haberlerine bakışı” konulu tartışma programının Başkanlığını Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli yapacak. Yerel Medya mensupları ile birlikte katılımcılar, Medya’nın silaha ve şiddet haberlerine bakış biçimini tartışacak. Rize Dedeman Otelinde yapılacak olan seminere gelen katılımcılara Rize Valisi Kasım Esen tarafından sertifika verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız