1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de MOBESE kuruluyor
Rize'de MOBESE kuruluyor

Rize'de MOBESE kuruluyor

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize'de bir süredir kurulması için çalışma yaptıkları MOBESE sisteminde son aşamaya gelindiğini söyledi.

A+A-

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, MOBESE sisteminin Rize'de suç ve suçlulukla mücadele için önemli bir aşama olacağını söyledi.
Müdür Demirtaş, sistem için gereken paranın büyük bölümünün hazır olduğunu kalan meblağ için de kaynak sözü aldıklarını belirterek, sistemin il merkezinde kurulmasının ardından ilçelerde de devreye geçirileceğini söyledi. 
Uzmanların sistemin kurulacağı yerlerle ilgili incelemelerde bulunacağını ifade eden Demirtaş, ''MOBESE sistemi yaklaşık 1.5 milyon YTL'ye mal olacak. Sistem için gerekli paranın büyük bölümünü hayırseverlerin yardımıyla topladık. Bunun 1 milyon YTL'si şu anda hazır. Geri kalan kısmı için de söz aldık'' dedi.
MOBESE sisteminin Rize'de suç ve suçlulukla mücadele için önemli bir aşama olacağını anlatan Demirtaş, şunları söyledi:
''Rize'de suç ve suçlulukla mücadelede son 1 yılda önemli mesafe kat ettik. Ancak MOBESE sistemi ile suç ve suçlulukla mücadelede çok daha etkili olacağız. MOBESE sistemi ile Rize'nin her alanı 24 saat gözetlenebilecek. Böylece ilin herhangi bir yerinde meydana gelen olaya çok daha hızlı müdahalede bulunabileceğiz. Ayrıca işlenebilecek çeşitli suçlarda kamera kayıtları, kanıt olarak da önemli değer ifade edecek.''
Demirtaş, MOBESE sisteminin Rize'de kurulmasının ardından hedeflerinin bütün ilçelerde MOBESE sisteminin kurulması olduğunu, bu yönde çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız