1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de okullar Perşembe günü tatil mi?
Rize'de okullar Perşembe günü tatil mi?

Rize'de okullar Perşembe günü tatil mi?

Rize Valisi Kemal Çeber bir öğrencinin 'Yarın tatil istiyoruz' sorusuna ne cevap verdi?

A+A-

Rize Valisi Kemal Çeber ile bir öğrencinin kar tatili pazarlığı görenleri gülümsetti.

Vali Kemal Çeber, Rize’nin Çayeli ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bir marketin önünde vatandaşlarla sohbet eden Çeber, burada bir öğrencinin kar tatili istemesi üzerine öğrenciyle tatil pazarlığına girdi.

val1-030.jpg

Öğrenci, Vali Çeber’e "Sayın valim yarın tatil istiyoruz" demesinin üzerine Vali Çeber ise "Yarın tatil veremiyoruz. Ne yapacağız? Sana özel tatil verelim mi ?" diyerek karşılık verdi. Kar temizleme çalışmalarının yapıldığını ve yolların ulaşıma açık olduğunu ifade eden Vali Çeber, öğrenciden "Köydeki arkadaşlarımız ne olacak?" cevabını aldı.

"Benim oğlan sezonu komple kapatalım diyor"
Vali Çeber öğrenciyle yaptığı sohbette oğlunun da kendisinden kar tatilinin uzatılmasını talep ettiğini belirterek "Sizin sağlığınızı ve güvenliğinizi düşüyoruz ama bir taraftan da okulda derslerinizden geri kalmamanız lazım. 3 gün tatil verdik. Okula zaten bir hafta önce başladınız. Benim oğlanda diyor ki sezonu komple kapatalım. İlerleyen saatlerde değerlendireceğiz ama artık okulun bahçesinde kar ile oynayın" şeklinde konuştu.

VALİLİK KARARINI VERDİ

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada 13 Şubat Perşembe günü Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrencilerin izinli sayılacağı, Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde ise eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

Rize'de etkisini gösteren kar yağışı sonrasında il genelinde 3 gün eğitime ara verilmişti. Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde 13 Şubat Perşembe günü taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulları tarafından izinli sayılacakları belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Merkez, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde 13 Şubat Perşembe günü taşımalı eğitim kapsamında kar ve buzlanma nedeniyle taşınmalarında risk doğabilecek güzergahlardan gelen öğrencilerden okula devam edemeyenler okul müdürlüklerince izinli sayılacaktır."

Çamlıhemşin ve Pazar ilçesinde mevcut kar örtüsünün kalkmamış olması nedeniyle ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum
İlgili Haberler