1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de polis ve jandarma düğünleri takip edecek!
Rize'de polis ve jandarma düğünleri takip edecek!

Rize'de polis ve jandarma düğünleri takip edecek!

Rize İl Pandemi Kurulundan yapılan açıklamada, kalabalık törenlerin korona virüs salgınını tetiklediği ve kolluk kuvvetlerinin uygun sayıda ekipler ile bu törenlerde bulunacağı belirtildi.

A+A-

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son günlerde ilimiz genelinde vaka sayalarının arttığı malumdur. Tüm il olarak hepimizi üzen ve kaygılandıran bu olumsuzluk karşısında elimizden geldiğince tedbir almak zaruridir. 
Aynı şekilde kalabalık ortamların kişisel teması, temasın ise virüsü beslediği ve çoğalttığı bir gerçektir. Özellikle konulan kurallara uyumda zafiyet gösterilen kalabalıklar bu anlamda ne yazık ki en tehlikeli mekânlardır. 
Söz konusu bu mekânların güncel hayatta en tipik örneklerinden biri de hiç şüphesiz kontrolsüz, kalabalık nikâh ve düğün törenlerdir. Bu sebeple bu mutlu kalabalık birliktelikler daha fazla önlem alınmayı gerekli kılmıştır.
Bundan böyle tüm kalabalık düğün ve nikâh törenleri İl Pandemi Kurulunca yakinen takip edilecek, oturma düzenindeki mesafe kurallarından maske takılmasına, oyun yasağından takı merasimindeki kurallara kadar tüm detaylar artık çok daha yakinen takip edilecektir. 
Bu amaçla polis ve jandarmamızdan oluşan kolluk kuvvetleri uygun sayıda ekipler ile söz konusu törenlerde bulunacak ve süreci pandemi açısından titizlikle kontrol edeceklerdir. Gönül ister ki hiçbir kural ihlali yaşanmasın. Lakin kural ihlalleri durumunda gerekli cezai işlemlerinin uygulanmasından kaçınılmayacaktır.
Tüm bu alınan ve alınacak olan tedbirler kıymetli halkımızın sağlığını korumaya yönelik gerekli adımlardır. Bu sebeple tüm halkımızdan konuyla ilgili yoğun hassasiyet beklemekteyiz. 
Virüsün toplumda yayılma hızının arttığı bugünlerde konulan her tür kurala uymak zaruri ve şarttır. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum