1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de sağlık katkısına plaket
Rize'de sağlık katkısına plaket

Rize'de sağlık katkısına plaket

Rize İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, il genelinde yürüttükleri çalışmalarda kendilerine destekleyenlere teşekkür plaketi verdi.

A+A-

Rize İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, düzenlenen törende, müdürlüklerince anne sütünün önemi ve emzirmeye teşvik amaçlı proje kapsamında yürütülen çalışmalar ve uyulması gereken kriterlerini yerine getirerek 2005 yılında 'Bebek Dostu İl' unvanını aldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığının daha sonra 'Altın Bebek Dostu İl' projesi başlattığını belirten Diren, ''Bu unvanı almak için yoğun bir çalışma yaptık. Türkiye genelinde istenilen kriterleri tamamlayarak bu unvanı almak için müracaat yapan 7 ilden birisi de Rize oldu. Çalışmalarımız başarılı bulunarak 30 Nisan 2008 tarihinde 'Altın Bebek Dostu İl' unvanını aldık.'' dedi.

Diren, yapılan çalışmalar kapsamında bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi, 6. aydan sonra ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar anne sütü ile beslemeye devam edilmesi sayesinde ülke genelinde bebek ve anne ölümlerinde önemli düşüş yaşandığını kaydederek, şunları söyledi: ''Bu amaçla Rize'de il genelinde bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda bazı marketlerde, benzin istasyonlarında poşetlere, temizlik bezlerine bilbordlara (duyurumluk) anne sütünün önemini belirten sloganlar yazdık. Bu çalışmalarımızda bize destek veren bütün şirket, kurum ve iş adamlarına teşekkür ediyoruz.''

Diren, daha sonra kendilerine çalışmalarında destek veren 10 kişiye plaket verdi.

















HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız