1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de sağlık Müdürlüğü'nden kar tedbirleri
Rize'de sağlık Müdürlüğü'nden kar tedbirleri

Rize'de sağlık Müdürlüğü'nden kar tedbirleri

Rize Sağlık İl Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle, hasta, yaşlı ve hamilelerin herhangi bir sorun yaşamaması için önlemler alındığını duyurdu.

A+A-

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının etkisini sürdürdüğü için ulaşımda sıkıntılar yaşandığı vurgulanarak, "Bu sebeple yaşlılarımız, kronik hastalığı olan vatandaşlarımız, diyaliz hastalarımız ve gebelerimiz endişeye kapılmasınlar. Bütün imkanlar seferber edilmiştir" denildi.

Diyaliz ünitelerine talimat verilip seans zorunluluğunun kaldırıldığı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yine diyaliz hastalarımız ve doğumlarına son bir ay kalmış gebelerimizi istedikleri taktirde hastanelerimize yakın il ve ilçe merkezlerinde kar engeli ortadan tamamen kalkıncaya kadar ücretsiz olarak devlete ait tesislerde misafir etmekteyiz. Hastalarımız yollarının kapanmasından dolayı paniğe, endişeye kapılmasınlar, ekiplerimiz mutlak surette kar engeli zaman kaybettirse dahi kendilerine ulaşacaklardır. Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve UMKE ekiplerimiz olmak üzere ilgili birimlerimizin tümü aktif olarak çalışmaktadır. Hastalarımızın lüzumu halinde 112 telefonundan yardım istenmesi durumunda elden geldiğince kendilerine yardımcı olunacaktır."

Açıklamada, kış şartlarının hastaların mağduriyetine neden olmaması için gereken çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğü de belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum