1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de sahte belge ile panik yaptılar!
Rize'de sahte belge ile panik yaptılar!

Rize'de sahte belge ile panik yaptılar!

Rize'de sosyal medyada paylaşılan ve bir anda binlerce kullanıcıya ulaşan sahte belge hakkında soruşturma başlatıldı.

A+A-

Rize’de üzerinde İl Pandemi Kurulu yazan ve altında Rize Valisi Kemal Çeber olmak üzere Rize İl Pandemi Kurulu'nunun imzası olan bir belge yayınlandı.

Sahte olduğu öğrenilen belgenin içerisinde ise "Tiyatro, Sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, birane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 15 Ekim 2020 saat 24:00 itibariyle durdurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir' ifadelerinin yer aldı.

blg-001.jpg

Belge hakkında soruşturma başlatıldı
Sosyal medyada paylaşılmaya başlanan bir bu belge bir anda binlere ulaşınca paniğe neden olan belgenin ise montaj ile yapıldığı ve gerçeklik payının olmadığı ortaya çıktı. Sosyal medyada hızla yayılan ve büyük bir bilgi kirliliğine neden olan ve Rize Valisi Kemal Çeber Başta olmak üzere İl Pandemi Kurulu’ndan 8 kişinin daha imzasının taklit edildiği belge hakkında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Evrakta sahtecilik’ başta olmak üzere çeşitli nedenlerden soruşturma başlatıldı. 

İmzası olan 2 kişi izinli olduğu için toplantıya katılamadı
Öte yandan bugünün tarihi ile paylaşılan belgede imzası olan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek’in izinde olduğu ve bu nedenle bugün toplanan Pandemi Kurulu’nda olmadığı öğrenildi.

Valilikten açıklama
Konuyla ilgili Rize Valiliği de bir açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Son birkaç saat içinde Valiliğimize ulaşan bilgiler ve ihbarlar sonucu bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından 06.08.2020 tarih ve 24 sayılı “İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı” gibi gösterilen, aslında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir belgenin yoğun şekilde paylaşıldığı tespit edilmiştir. 

 “24 Nolu”  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı 11 Nisan 2020 tarihinde alınmış ve söz konusu Karar bambaşka bir konuyu içermektedir.  

Bu itibarla; biri veya birileri tarafından;  geçmiş tarihte alınmış ve o zamanki üyeler tarafından imzalanmış farklı konular içeren bir İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı üzerinde tahrifat yapmak suretiyle kamuoyunun yanlış yönlendirilemeye  gayret edildiği aşikardır. 

Zaten bugün tarihli bir kararda İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan BEBEK’in ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK’ın imzasının olması mümkün değildir. Çünkü İl Çevre ve Şehircilik Müdürümüz Hasan BEBEK, Genel Müdür Yardımcılığına atanmış, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK’da yıllık iznini kullanmakta, yerine Müdür Yardımcısı Mustafa KALENDER vekalet etmektedir. 

Kamuoyunu yanlış yönlendirme gayreti içerisinde olan ve bu sahte belgeyi hazırlayan kişi-kişiler hakkında ilgili güvenlik birimlerimizce gerekli işlemlere derhal başlanmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum