1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de salgın hastalık uyarısı
Rize'de salgın hastalık uyarısı

Rize'de salgın hastalık uyarısı

İkizdere İlçesi'nde meydana gelen su taşkınlarının yol açtığı hasarlar giderilmeye çalışılırken, Rize Valiliği salgın hastalık uyarısında bulundu.

A+A-

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sel sonrası ortaya çıkabilecek salgın hastalıklar konusunda vatandaşlar uyarıldı.
Yapılan açıklamada, İkizdere İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeni ile İkizdere Deresi'ne inen yan kolların taşması sonucu selin getirdiği çamurların bazı binaların zemin katlarına doldurduğu ifade edilerek "Bulaşıcı hastalıkların oluşmaması için bu bölgelerin temizlenmesi ve mutlaka ilaçlanması, yine derelerde biriken odun ve ağaç parçalarının toplanması esnasında derenin kirli olması nedeniyle oluşabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.
Öte yandan yapılan açıklamada, vatandaşlardan içme sularına dikkat etmeleri ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız