1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de şiddetli yağış
Rize'de şiddetli yağış

Rize'de şiddetli yağış

Rize'de saat 15,30'da başlayan şiddetli yağış sonucu kısa sürede taşkınlar oluştu. Salarha deresi taştı. Bir çok evi su bastı...

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize'de, şiddetli yağışlar sonrası Salarha Deresi taştı. Bugün saat 15.30 sıralarında başlayan yağış sonrası Salarha Deresinin geçtiği merkeze bağlı Çaykent ve Muradiye beldeleri ile Ambarlık, Yiğitler ve Karasu köylerinde su taşkını oldu.

Özellikle Ambarlık köyünde birçok evi su basarken, yetkililer şu ana kadar can ve mal kaybının yaşanmadığı bilgisini geçtiler.

Andon bölgesinde ise bazı evlerin yıkıldığı ve sel sularına karıştığı bilgileri geliyor...
22515
İlk gelen bilgiler:
Şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanlar sonucu Rize-İkizdere karayolu ulaşıma kapanırken, 5 farklı noktada ulaşıma kapanan yolu trafiğe açma çalışmaları sürüyor.
22520
İkizdere Sağlık Ocağı'nda vatandaşların sel suları nedeniyle mahsur kaldıkları ve kurtarılmayı bekledikleri öğrenilirken, İkizdere Kaymakamı Emre Çınar'ın ise Kalkandere yolunun kapalı olması nedeniyle Kalkandere ilçesinde mahsur kaldığı öğrenildi.
22516
Etkili yağış sahil kesimlerinde özellikle Ardeşen Fındıklı ilçeleri ile iç kesimlerdeki Çamlıhemşin, İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde su baskınlarına ve taşkınlara yol açtığı kaydedildi.
22521
Etkili yağışlar sonrası Güneysu ve Salarha dereleri ile Fındıklı ilçesindeki Çağlayan ve Aksu derelerinin taştığı belirtildi.
22522
Rize Valisi Zekeriya Şarbak, kentte dere taşkınlarına neden olan sağanağın gündüz etkili olması nedeniyle, tehlikeyi fark eden vatandaşların riskli bölgeleri terk ettiğini, şu ana kadar can kaybı olmadığını söyledi.

Vali Şarbak yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan sağanak nedeniyle, birçok yerden toprak kayması ihbarı aldıklarını belirterek, ''Güneysu, İyidere ve İkizdere'de var. Rize-İkizdere kara yolu, derelerin yola toprak taşıması sonucu kullanılamaz durumda. Ambarlık ve Karasu köyleri bölgesinde aşırı yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerinde maddi hasar oluştu. Gündüz yağış etkili olduğu için tehlikeyi fark eden vatandaşlarımız riskli bölgeleri terk etti. Şu ana kadar can kaybımız yok. Ekiplerimiz yoğun çalışıyor.'' dedi.

Bu arada Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde, sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu Karaağaç ve Çeşmeli köyleri ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Yetkililer, Çayeli Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmaları için bölgeye hareket ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum