1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de silah ruhsatına zorluk
Rize'de silah ruhsatına zorluk

Rize'de silah ruhsatına zorluk

Rize Valiliğinin genelgesi kapsamında ruhsatlı silah alımı ve ruhsatlı silah şartları zorlaştırılırken oyuncak silah satışları da denetim altına alındı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize'de silahlı magandaların yol açtığı kazalardaki artış Rize Valiliği'nin silah kullanımıyla ilgili ceddi tedbirler almasını sağladı. Rize Valiliği tarafından uygulamaya konulan genelge ile silah ruhsatı alınması ve ruhsatlı silah taşınma şartları ağırlaştırıldı. Oyuncak silah satışları da denetim altına alınıyor. Düğünlerde, kına geceleri, sünnet düğünleri, asker uğurlamalarında, maç sonrası ve sevinç gösterilerinde ve benzeri eğlenceler ile meskûn mahalde silah kullanılmasına karşı alınan önlemlerden bazıları ise şu şekilde; Toplu yapılacak her türlü yasal ve geleneklere uygun faaliyetler Polis ve Jandarma karakollarına bildirilecektir. Bu tür toplantıları Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından görevlendirilecek sivil giysili özel timler, gerektiğinde görüntü alacak şekilde izleyerek, havaya ateş edenlerin kimliklerini tespit edecek. Genel güvenliği tehlikeye sokacak şekilde ruhsatlı veya ruhsatsız bir silahla ateş eden kişilerin ruhsatları yapılacak adli işlemin sonucuna göre iptal edilecek ve silahlarına el konacaktır. Aile bireylerine karşı şiddet uygulayan şahısların silah ruhsatı olup olmadığı araştırılacak, olması halinde 6136 Sayılı Kanun ve uygulamasına ilişkin 91/1779 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler hakkında Yönetmelik doğrultusunda iptal edilecek. Toplantı, konser, sahne gösterisi, miting, spor müsabakası gibi etkinliklere giren alkollü kişilerin üst aramalarında ruhsatlı silahının olduğu ve bu davranışı alışkanlık haline getirdiği tespit edilen kişilerin ruhsatları iptal edilecek. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde ruhsatlı silahları izleme komitesi kurulacak. Taşıma ruhsatı için talepte bulunan şahısların başka ruhsatlı silahı olup olmadığı silah ruhsat sisteminden sorgulanacak, yapılan sorgulamada geçerlilik süresi devam eden taşıma ruhsatı olan şahıslara bir daha taşıma ruhsatı verilmeyecek ve bulundurma ruhsatı verilecek. Çocuklardan okula oyuncak silahı getiren ya da silah türü oyuncaklara ilgi duyan öğrenciler tespit edilerek, Okul Aile Birlikleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bilgilendirilecek, bu kurumlarda kendi aralarında koordine kurarak bu öğrencilere başka oyuncaklar ve muhtelif hediyeler verecek. İl hudutları içerisinde silah türü oyuncak satan tüm işyerleri, Belediye ve Özel İdare birimlerince tespit edilecek, tespit edilen bu işyerleri Jandarma, Polis Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yerel Yönetimlerin temsilcilerinden oluşturulan denetim ekipleri tarafından denetlenecek. Yapılan denetim sonucuna göre silah türü oyuncak satışı yapan yerlere ruhsat vermeye yetkili olan Belediye ve Özel İdarelerce kısıtlamalar ve ek önlemler alınması zorunluluğu getirilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız