1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de simüle trafik eğitimi
Rize'de simüle trafik eğitimi

Rize'de simüle trafik eğitimi

Emniyet kemerinin önemini simülasyon aracına bindikten sonra anladılar

A+A-

Ali Maşalacı
RİZE (İHA) - Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığına ait mobil tırda vatandaşlara uygulamalı trafik eğitimi verildi.

trf6.jpg

Rize'de bir AVM'nin önünde kurulan Mobil Trafik Eğitim Tırında vatandaşlara trafik kuralları anlatıldı. Emniyet kemerinin bir trafik kazalarında önemli olduğuna dikkat çekmek ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdiler. Ekiplerin kontrolünde Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı'na bindirilen vatandaşlar ters dönen, çarpmanın şiddetiyle sağa, sola savrulan araç içerisinde trafik kazası anlarına tanıklık ettiler.

trf5.jpg

Simülasyonun ardından emniyet kemerine konusunda daha dikkatli olacağını söyleyen Hamza Doğan, "Ben zannediyordum ki emniyet kemeriyle biraz da olsa tavana hareket ederim diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Gerçekten emniyet kemeri önemli. Ben açıkçası emniyet kemerine pek dikkat etmiyordum ama bundan sonra dikkat edeceğim" ifadelerini kullandı.

trf4-001.jpg

Simülasyonda deneyince takla atmanın farklı bir his olduğunu belirten Recep Günay, "Arabanın içindeki duygu çok farklıymış. Emniyet kemersiz araç kullanmayla emniyet kemerli araba kullanmak çok farklı. Çünkü insanlar bazen emniyet kemeri takmayı unutabiliyor ve olası kazalarda çok büyük yaralar alıyorlar. Bizde şimdi denedik, çok farklı bir histi. Çünkü ayaklarınız yerden kesiliyor. Bundan sonra daha çok emniyet kemeri takmaya dikkat edeceğim" şeklinde konuştu.

trf3-001.jpg

trf2-002.jpg

trf1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız