1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de sitemli bir gaziler günü
Rize'de sitemli bir gaziler günü

Rize'de sitemli bir gaziler günü

Rize'de düzenlenen gaziler gününde Gazi aileleri adına konuşan gazi Selahattin Toplama sitem dolu ifadelerde bulundu.

A+A-

Mustafa BAYRAK
Gaziler Günü dolayısıyla Rize'de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. 5 gaziye, malul gazi rozeti takıldı. Törene Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, kamu kurum ve kurumuşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Tören, daha sonra Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Lisesi'nde devam etti.
Rize İl Garnizon Komutanlığı'nda görevli jandarma Yüzbaşı Kenan Sarıkaya, burada yaptığı konuşmada, gazilerin ulusal değer olduğunu belirterek, ''Bugün vatanımız, hürriyetimiz var, can ve mal güvenliğine sahipsek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz'' dedi.
Türk askerinin kutsal vatan toprağına yönelen tehditleri binlerce şehit uğruna koruduğunu ifade eden Sarıkaya, ''Dış güçlerin beslediği PKK terör örgütü ile kararlılıkla savaşmaktayız. Her ne olursa olsun ülkemize yönelecek saldırılar, karşısında güvenlik güçlerimizi bulacaktır'' diye konuştu.

Gazi aileleri adına konuşan gazi Selahattin Toplama ise Türk tarihinde İslam'dan önce de sonra da gazilik onuru olduğunu belirterek, ''Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların Türk ulusu ile her Türk bireyi için vazgeçilmez bir anlam ve önemi vardır'' dedi.
''Kanıyla toprağı sulayan şehitler ve vatan uğruna uzuvlarını kaybeden gaziler adına konuşuyor ve haykırıyorum, biz bu kutlu sevdaya layık mıyız? Hayır layık değiliz'' diye konuşmasını sürdüren Toplama, şunları söyledi: “Demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olmasına rağmen Kurtuluş Savaşı'nda 'Çanakkale Geçilmez' diyerek yüzbinlerce ecdatımızı şehit ve gazi verdiğimiz Türkiye'mizde zavallı bir belediye başkanı kendisinde cesaret toplayıp ülkemiz, milletimiz aleyhine 'Çanakkale Geçilmez' sloganına atıfta bulunarak 'Diyarbakır kaledir' diyor. Yine bir belediye başkanı nevruz kutlamalarında 'İmralı'ya selam nevruzun kutlu olsun' mesajıyla aleni bir şekilde PKK'nın propagandasını yapabiliyor. Başbakanımızın 'PKK'yı terör örgütü olarak kabul edin'' söylemleri üzerine parlamentodaki bir milletvekili Batman'da 'Bizden çocuklarımızın, kardeşlerimizin terörist olduğunu kabul etmemizi istiyorlar, ama biz bunu kabul etmeyeceğiz' diyerek açık bir şekilde PKK'yı destekliyor ve başbakana meydan okuyor. Terörist cenazesi resmi araçla taşınırken şehit binbaşımızın cenazesi İstanbul Atatürk Havaalanında bavullarla birlikte kamyonette taşınıyor. Ülke sınırları içinde Mersin'de PKK sempatizanları tarafından Türk bayrakları yakılıyor. Amerikan askerleri tarafından Irak'ta başlarına çuvallar geçirilerek aşağılanan ve elleri arkasından bağlanan Türk askerlerine ve bunun gibi nice olaylarla karşı karşıya kalabiliyorsak biz bu sevdaya layık değiliz.''
Törende daha sonra 5 gaziye, malul gazi rozeti takıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum