1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de tarihi eser operasyonu
Rize'de tarihi eser operasyonu

Rize'de tarihi eser operasyonu

Rize'de yapılan operasyonla Bizans döenmine ait olduğu iddia edilen 176 tane gümüş sikke ele geçirildi.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri yaptıkları operasyonla Kars'ta kazı sonucu ortaya çıkarılan ve Erzurum üzerinden Rize'ye getirilmeye çalışılan Bizans dönemine ait 176 gümüş sikke ele geçirdi.
İstihbaratı değerlendiren Rize polisi 2 ay boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda önceki gün Fındıklı İlçesi'nde durdurduğu bir otomobilde yapılan aramada Bizans Dönemi'ne ait 176 gümüş sikke ele geçirdi. Bunun üzerine M.K., İ.C. ve C.G. gözaltına alındı. Zanlılar sorgularında Kars'ta kazı sonucu buldukları gümüş sikkeleri Erzurum üzerinden satmak amacıyla Rize'ye getirdiklerini itiraf etti. İfadeleri alındıktan sonra tarihi eser kaçakçılığı suçundan Fındıklı Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 3 zanlı i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ele geçirilen tarihi gümüş sikkelere ise savcılık el koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız