1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de tiryakilerin yarısı bırakacak
Rize'de tiryakilerin yarısı bırakacak

Rize'de tiryakilerin yarısı bırakacak

Rize İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Öner, yapacakları mücadele ile Rize'de sigara içenlerin oranını yarı yarıya düşüreceklerini söyledi.

A+A-

Ali Öner, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tütün kullanımının yaygın bir bağımlılık çeşidi olmasının yanı sıra içinde bulunan maddeler nedeniyle insan sağlığına önemli olumsuz etkiler yaptığı belirtti.

Sigara kullanımının pek çok öldürücü hastalığın nedeni olduğu ifade eden Öner, ''Ülkemizde her yıl sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle yüz binlerce insanımız ölüyor. Sigara ve ürünleri önemli bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra çevre kirlikliğine, yangınlara ve ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Tütünle mücadelede temel hedef, tütün kullanımının yol açtığı hastalık ve ölümleri azaltmaktır. Ayrıca günümüzdeki ve gelecek nesillerdeki tütün tüketiminin sağlık, ekonomik, toplum ve çevre üzerindeki yıkıcı sonuçlarından korumaktır'' dedi.

Özellikle gençlerin korunması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Ulusal Tütün Kontrol Programı hazırlandığı vurgulayan Öner, programla 2010 yılına kadar Türkiye'de 15 yaş üzerinde sigara içmeyenlerin oranının yüzde 80'e, 15 yaş altında ise yüzde 100'e yakın olmasının hedeflendiği belirtti.

Öner, sigara kullanan büyüklerini gören çocukların bilinçaltına kendilerinin de büyüyünce sigara içecekleri düşüncesinin yerleştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''Biz buna savaş açtık. Yapacağımız mücadele ile Rize'de sigara içenlerin oranını yarı yarıya düşüreceğiz. Bu bir insanlık meselesidir. Çünkü bir zamanlar sigara bağımlısı olanlar, şimdi çeşitli hastalıklarla mücadele ediyorlar. Bu nedenle sigara içenlere sigaranın zararlarını anlatmaktan vazgeçmemeliyiz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum