1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de tiyatro günleri Pinokyo ile başlıyor
Rize'de tiyatro günleri Pinokyo ile başlıyor

Rize'de tiyatro günleri Pinokyo ile başlıyor

Kumbara Çocuk Tiyatrosu, 7 Ekim Pazar günü Rize’de 2 seansta 'Pinokyo' isimli çocuk tiyatrosunu sahneleyecek.

A+A-

Okulların başlamasıyla beraber çocuklara yönelik kültürel faaliyetlere de hız verildi.

Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu tarafından sahnelenecek Pinokyo isimli oyunun yönetmenliğini Seçil Hergül yapıyor. 7 Ekim Pazar günü Rize’de, 8 Ekim’de Trabzon, 9 Ekim’de Gümüşhane’de, 10 Ekim’de Beşikdüzü’nde, 11 ve 12 Ekim’de ise Ardeşen’de gösterimde olacak Pinokyo adlı oyunda Ayşe Numanoğlu, Fatoş Baş, Buğra Ağaşday, Okan Has ve Esengül Menekşe rol alıyor.

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Seçil Hergül, sahneye konulacak ‘Pinokyo’ oyununun küçük izleyicilerin yanında büyükler tarafından da beğeni ile izlendiğini belirterek; "Karadeniz turnesi için bu bölgede olmaktan mutluyuz. Güçlü bir oyuncu kadromuz var. İzleyicilerin bu oyunu beğeni ile takip edeceklerine inanıyorum. Müzik ve oyunlarla renklendirilmiş gösterimizin yeni haliyle ilk olarak Rizeli çocuklara yeni sezonda merhaba diyoruz. Tiyatro severleri gösterilerimize davet ediyoruz" dedi.

‘Pinokyo’ adlı müzikli, danslı çocuk tiyatrosu ilk olarak 7 Ekim Pazar günü Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelenecek. Birinci seansı 11.00, ikinci senası da 13.00’da gösterimde olacak oyun için biletler, Çemberci ve Akademi Kitabevi ile Kültür Merkezi Gişesi’nden temin edilebilecek. Tiyatroyla ilgili 0 531 780 13 77 numaralı telefonla irtibata geçilebileceği ifade edildi.

OYUNUN İÇERİĞİ
Gepetto iyi bir kuklacıdır. Bir gün kukla yaparken kuklanın konuştuğunu fark eder. Bu olaya çok şaşırır ve sevinçle ona Pinokyo adını verir. Pinokyo komiklikler yapar insanlar gibi konuşur, dans eder. Pinokyo, bir gün diğer çocuklar gibi olmak ister ve Gepetto’yu dinlemez sorumluluklarını yerine getirmez, bahaneler bulur. Gerçeği söylemediği zaman burnu uzar... Yolda iyi kalpli periyle tanışırlar. Peri onu kötü kalpli Tilki ve Kedi'den korur, eve dönmesi için yardım eder. Ancak, kötü kalpli Tilki ve Kedi Gepetto'ya tuzaklar kurarlar. Gepetto kurtulacak mı? Pinokyo gerçek insan olabilecek mi?
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız