1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Toplum Yararına Çalışma Programı'na yoğun ilgi
Rize'de Toplum Yararına Çalışma Programı'na yoğun ilgi

Rize'de Toplum Yararına Çalışma Programı'na yoğun ilgi

Rize'de belediyeler ile bazı kamu kurumlarda 6 ay geçici süre ile çalıştırılmak üzere 2 bin kişinin işe alınacağı duyurusunun ardından vatandaşlar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü’ne akın etti

A+A-

Bayram Ali Sarı
RİZE (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il merkezi ve ilçelerde belediyeler, özel idare ve bazı kurumlarda 6 ay geçici süreyle 2 bin kişinin hizmetli kadrosunda istihdam edilmesi için çalışma başlatıldı.

typ1.jpg

Bugün başlayan iş başvuruları için Rize Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne çok sayıda başvuru yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğü merdivenlerinde uzun kuyruklar oluşurken, merdivenlerde sıra bekledikten sonra kuruma giren kişilerin oturarak sırasını beklemesi için bölüm ayrıldı. 

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, yaptığı açıklamada, İŞKUR bünyesinde 2 bin kişinin 6 aylık süre ile işe alınacağını çalışacakları söyledi.

Kiraz "Bu alımlar kura yöntemi ile olacak. Bugün başladı müracaatlarımız, Cuma'ya kadar devam edecek. Önümüzdeki hafta noter kurası yapılacak. Kuradan çıkanlar Mart ayının 15’i itibari ile iş başı yapmış olacaklar" dedi. 

Sırada bekleyen vatandaşlar ise saatlerce beklediklerini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a böyle bir imkanı kendilerine sunduğu için teşekkür ettiklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum