1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de yayalara da ceza!
Rize'de yayalara da ceza!

Rize'de yayalara da ceza!

Rize'de ölümle sonuçlanan trafik kazalarında yaya kusurlarının ortadan kaldırılması için yayalara da para cezası uygulanacak.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT -Rize Valiliği tarafından yapılan bir araştırmada, şehir merkezinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarının bir çoğunun yayaya çarpma sonucu meydana geldiği tespit edildi. Bundan yola çıkılarak ölümle sonuçlanan trafik kazalarında yaya kusurlarının ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesi için valilik tarafından yayalara da para cezası uygulaması getirildi.
Konuyla ilgili Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Özellikle Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki tel örgüleri kesen ve parmaklıkların üzerinden yola atlayan vatandaşlar hakkında, Trafik Kanunu'nun 68/1 A-2 sayılı maddesi kapsamında 'Yaya yürüyüşüne ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmadığı, bulunmadığı halde taşıt trafiğini tehlikeye düşürecek şekilde taşıt yolunda yürümek' suçunu işleyen yayalara 52 YTL para cezası kesileceği" bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum