1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de yüzer otopark start alıyor
Rize'de yüzer otopark start alıyor

Rize'de yüzer otopark start alıyor

Bir süre önce Rize Valisi Kasım Esen'in gündeme getirdiği yüzer otopark için çalışmalar başlatıldı. Projeyle trafik sorunu çözüme kavuşacak.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize’de yaşanan trafik ve park sorunu deniz üzerine yapılacak yüzer otoparklarla çözüme kavuşturulması düşünülüyor. Rize Valisi Kasım Esen’in gündeme getirdiği ilginç proje için İl özel idaresi bünyesinde oluşturulan komisyon Karadeniz’in azgın sularında yüzer otopark düşüncesi için alt yapı çalışması başlattı.
19 bin otomobile 450 kapasiteli 5 otopark
19 bini il merkezinde olmak üzere 35 bin kayıtlı otomobil bulunan Rize‘de sadece toplam 450 araç kapasiteli 5 otoparkın var olması alternatif çözüm arayışlarını gündeme getirdi. Şehirde yaşanan trafik ve otopark sorununu fark eden Rize Valisi Kasım Esen hayli ilginç bir projeyi gündeme taşıdı. Başta Japonya, Hollanda ve ABD gibi gelişmiş ülkelerdeki kıyı kentlerinde trafik sorununa çözüm olarak kullanılan yüzer otoparklar Rize sahilinde azgın Karadeniz’in dalgaları üzerinde yapılması düşünülüyor. Bu kapsamda İl Özel idaresi bünyesinde oluşturulan bir komisyon düşünce aşamasında olan yüzer otopark projesini hayata geçirilmesi için çalışma başlattı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Barbaros Okan’dan ise yüzer otopark ve yüzer tesisler için incelenmek üzere çeşitli projeler alındı.
Yüzer tesis projeleri ile denizden kıyının seyri daha güzel olacak
Rize Valisi Kasım Esen, göreve başlamadan önce ilin sorunları hakkında bilgi aldığını ve kendisine otopark ve turizm alanında tesis yapımı için arazi sıkıntısı olduğundan bahsedildiğini belirterek “Benimde aklıma daha öncede Dünyanın çeşitli bölgelerinde gördüğüm yüzer tesis projeleri geldi. Biz var olan denizimizden daha fazla nasıl faydalanırız onu düşünüyoruz. Bunun için yüzer tesisi projesi nasıl hayata geçer diye bir araştırma içindeyiz. Bununla beraber Rize sahilinde yüzer otopark ve yüzer turistik tesisler yapıldığında denizden kıyıların seyrinin daha güzel olacağını düşünüyorum. Şu anda kıyı kanunu ve diğer mevzuat açısından bir yasal engel olup olmadığını araştırıyoruz. İl Özel idaresinde bu konuyla ilgili oluşturduğumuz komisyon çalışmalarını belli bir aşamaya getirdi” dedi.
Yüzer otoparkın gerektiğinde yeri değiştirilecek
Rize Valisi Kasım Esen, arazisi kısıtlı olan Rize gibi kıyı kentlerinde deniz üzerine yapılacak yüzer otoparkların oldukça kullanışlı olacağını belirterek Trafik sorunu yaşayan kıyı kentleri için bu projelerin önemli olduğunu söyledi. Tek giriş çıkışıyla karasal otoparklardan daha güvenli olan yüzer otoparkların gerektiğinde yeri değiştirilerek acil ihtiyaçlara da olanak sağlayacağını ifade eden Vali Esen, “Yüzer otopark kıyı şehirleri için yenilikçi, ekonomik ve pratik bir çözümdür. Biz sadece yüzer otopark olarak değil, altı yüzer otopark üstü ise düğün salonu ve kongre merkezi şeklinde düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum