1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'deki balık ölümlerinin sebebi belli oldu
Rize'deki balık ölümlerinin sebebi belli oldu

Rize'deki balık ölümlerinin sebebi belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize'de yaşanan toplu balık ölümlerinin sebebini tespit etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Vadisi’nde yaşanan balık ölümlerinin 'beton suyunun dereye aşırı derecede karışması'ndan kaynaklandığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Vadisi’nde yaşanan balık ölümlerine ilişkin başlattığı incelemeyi sonuçlandırdı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, balık ölümlerinin sebebinin 'beton suyunun dereye aşırı derecede deşarj edilmesi' olduğu belirtildi. Kirliliğe sebebiyet veren söz konusu işletmeye 37 bin 696 lira para cezası verildiği bildirildi. Açıklamada, alınan numune örneklerinde söz konusu firmanın dereye deşarj ettiği atıksuların yağ ve gres, askıda katı madde ve renk parametresinin Su Kirliliği ve Kontrol Yönetmeliği’ne uymadığı ve beton suyunun dereye aşırı derecede boşaltıldığının tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Rize İl Müdürlüğü tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum