1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'deki BAZ istasyonları masaya yatırılıyor
Rize'deki BAZ istasyonları masaya yatırılıyor

Rize'deki BAZ istasyonları masaya yatırılıyor

Rize'deki BAZ istasyonlarında ölçümler yapılıyor. Çıkan sonuçlar ise Cuma günü yapılacak toplantıda kamuoyuna anlatılacak.

A+A-

Rize Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 'Halkın Yaşam Alanlarında Elektromanyetik Ortamın Belirlenmesi Projesi' kapsamında yapılan bilimsel çalışmalar hakkında 16 Aralık Cuma günü saat 13.30 da Rize Belediyesi Meclis Salonu'nda; belediye sınırları içindeki elektromanyetik kirlilik raporunu paylaşmak, baz istasyonlarının, çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileri ve alınması gereken önlemler hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla, Prof. Dr. Osman Çerezci tarafından, bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.


baz1.20111214205518.jpg
Baz istasyonları ve yaydığı elektromanyetik etkilerin, sağlığa olan etkilerinin gerek dünyada ve gerekse Türkiye’de tartışılmakta olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu tür elektromanyetik kirlenmenin etkilerinin hemen ortaya çıkmaması, belirsizlik ve kurumların yeterince önleyici, denetleyici çalışmalar yapmaması, halkı bu konuda bilgilendirmemesi nedeniyle kişilerde kaygı, korku, endişe oluşmuştur. Toplum psikolojisi en az fiziksel sağlığı kadar önemlidir ve bu durum toplum sağlığına duyarlı Belediyemizi harekete geçirmiştir. Toplum sağlığını önemseyen Belediyemiz, şehrimizin elektromanyetik kirliliği konusunda bilimsel çalışmalar yapması için Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci’den teknik destek almıştır. Bu kapsamda, Rize Belediyesi sınırları içerisindeki tüm baz istasyonlarının, yüksek gerilim hatlarının ve insanların yoğun olarak kullandığı caddelerin elektromanyetik radyasyon değerleri ölçülmüştür."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum