1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'deki o garip yol artık normale döndü
Rize'deki o garip yol artık normale döndü

Rize'deki o garip yol artık normale döndü

Rize'de 7 hissedar ile belediye arasında 8 yıldır süren inatlaşma sonucu yarısı kapalı kalan yol nihayet açıldı.

A+A-

Rize'de 7 hissedar, tapulu arsalarından geçen ancak bedeli ödenmeyen yolu tek aracın geçebileceği kadar boşluk bırakarak kapatmıştı.

Arsa bedelini alamayan hissedarlar ile kamulaştırmaya yanaşmayan belediye geri adım atmadığı için yolun 20 metrelik bölümü de 8 yıldır kısmen kapalı kalmıştı.

Karayolları ile hissedarlar arasında yapılan anlaşmayla birlikte yol bugün tam anlamıyla ulaşıma açıldı ve dağdibi yolundaki bu alandan araçlar rahatlıkla geçmeye başladı. 

yol1.20130112205435.jpgPaşakuyu Mahallesi Yenişehir Caddesi üzerinde Yazıcı ailesine ait 7 hissedarlı ve yaklaşık 300 metrekarelik arsanın üzerinden 12 yıl önce kamulaştırma yapılmadan yol geçirildi.

Bunun üzerine Rize Belediyesi ile görüşen hissedarlar, belediyenin kamulaştırmaya yanaşmaması üzerine, sadece bir aracın geçebileceği kadar boşluk bırakarak yolu kapattı.

İddiaya göre Rize Belediyesi ekipleri, hissedarların evlerinin suyunu kesti ancak yoğun tepki gelince su yeniden bağlandı.

Arsa bedellerini alamayan hissedarlar ile kamulaştırmaya yanaşmayan belediye geri adım atmayınca, yolun 20 metrelik bölümü 8 yıldır kısmen kapalı kaldı.

Tek aracın güçlükle geçtiği ve trafiğin zaman zaman sıkıştığı yoldan yayalar da güçlükle geçebiliyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum