1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'deki vaka sayılarını yüksek yazanlar hakkında yasal takip
Rize'deki vaka sayılarını yüksek yazanlar hakkında yasal takip

Rize'deki vaka sayılarını yüksek yazanlar hakkında yasal takip

Rize'de provokatif şekilde koronavirüs vaka sayıları yayınlayan, sahte haritalarla halkı panikletmeye yönelik paylaşımda bulunan sözde haber ve sosyal medya site sahipleri hakkında yasal takibat başlatıldı.

A+A-

Rize İl Pandemi Kurulunun bazı sosyal medya hesaplarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) hasta sayısının çarpıtıldığı iddiası ile soruşturma başlatılacağı bildirildi.

İl Pandemi Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, il genelinde rakamların çarpıtılarak yayımlandığı yönünde paylaşımlar olduğuna değinilerek, "Bazı sosyal medya hesaplarında Rize'de Kovid-19 hasta sayısıyla ilgili 178 ve 247 gibi gerçeği yansıtmayan rakamlar verildiği görülmüştür. Tamamen gerçek dışı olan bu haberlere ve rakamlara itibar edilmemesi, ilimizdeki vaka sayısı bu rakamların çok altında olsa da rakamları açıklama yetkisinin sadece Sağlık Bakanlığında olduğunun, mücadele sürecini olumsuz etkileyecek asılsız haberlerle ilgili adli ve idari işlemlerin İlgili kurumlarca yapılacağının bilinmesi önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum