1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'den Batum'a yüzüyor!
Rize'den Batum'a yüzüyor!

Rize'den Batum'a yüzüyor!

Gürcü Milli Yüzücülerden Zarub Khomasunidze dünya rekoru için Rize’den başlayarak Gürcistan’ın Batum Kentine doğru yüzmeye başladı.

A+A-

Göktürk FIRAT
Gürcistan’ın Milli Yüzücülerinden Zarub Khomasunidze, yeni bir dünya rekoruna imza atmak için Rize’ye geldi. Ekibiyle Rize’ye gelen Khomasunidze, denizden hiç çıkmadan Rize’den başlayarak 120 km mesafedeki Gürcistan’ın Batum Kentine kadar yüzmek istedi. Sabah saat 06.00 sularında başlaması planlanan rekor denemesi gecikti. Gecikmeye polis memurlarının yüzerek ülkeden ayrılacak bir kişi için nasıl bir işlem yapacaklarını bilmemelerinin neden olduğu anlaşıldı. Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler ve Gürcistan Trabzon Konsolosu Teimyraz Kereselidze’nin rekor denemesinin başlayacağı alana gelmesi ile bu problem aşıldı.

 Denizden hiç çıkmadan en uzun mesafeyi yüzerek yeni bir rekora imza atmak isteyen Khomasunidze, rekor denemesinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmesini dileyerek, “Bu rekor denememle çok sevdiğim Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha da iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah bugün yeni bir dünya rekoru kıracağım. Bu zor denemeyi tek başıma başaramam. Takım olarak başaracağız. Takım arkadaşlarıma çok güveniyorum.” Şeklinde konuştu. Gürcü yüzücüye refakat edecek Türk Milli Takımı Yüzücülerinden Aytekin Minder yaptığı açıklamasında, “Khomasunidze, Yaklaşık 120 kilo metrelik bir mesafeyi denizden hiç çıkmadan 40 saat içerisinde yüzmeyi hedefliyor. Biz üç sporcu her 10 kilo metrede değişerek Khomasunidze’ye refakat edeceğiz. Sürekli kendisi ile konuşarak şuurunun kapanmasını önleyeceğiz.” dedi.

Khomasunidze alkışlar arasında denize girerek rekor denemesine başladı. Yaklaşık 40 saat sonra Batum’a ulaşması planlanan sporcuya Türk Sahil Güvenlik Botu ve Deniz Polisi’de eşlik ediyor.
Gürcistan’da bir çok rekoru bulunan Khomasunidze, 2004 yılında da Atina Olimpiyatları’nda ülkesini temsil ederek iki farklı dalda madalya kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum