1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ
RİZE'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

RİZE'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

RİZE’DE MEHMET AKİF ERSOY’UN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SAFAHAT TİYATROSU SAHNE ALDI. AHMET YENİLMEZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ:

A+A-

Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü münasebetiyle Rize’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Anma programında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ekrem Güzel tarafından verilen “Akif’le Başbaşa” konulu konferansta Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı.
Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan anma programında ayrıca Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) tiyatro oyuncularından Huzeyfe Keskinkılıç şair Akif’i andıran görünümü ile bir oyun ortaya koydu. Kostümü ve görünümü ile Mehmet Akif’e benzeyen genç oyuncunun Akif’in dilinden söylemiş olduğu sözler ise izleyenleri duygulandırdı. Canlandırmanın sonunda genç oyuncuyu konuklar ayakta alkışladılar.

SAFAHAT OYUNU SONUNDA CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ
Çayeli Belediyesi 100. Yıl Sosyal ve Kültürel etkinlikleri kapsamında öğrencilere ve yetişkin bireylere olmak üzere iki seanslı tiyatro oyunu halkla buluştu.
Uğur Uzunok’un yazdığı ve Hilali Hasansoyu’un yönettiği ‘’Safahat: Mehmet Akif Dönüyor Ya Siz Nerdesiniz?’’ adlı oyunu ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez oynadı. Çayeli Gençlik Merkezi ve Öğretmen Evi’nde gerçekleşen programlara Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Program sonunda telefonu ile sosyal medyaya video gönderen Ahmet Yenilmez "’Sayın Cumhurbaşkanımız, size Rize Çayeli’nden sesleniyoruz. İstanbul’daki Mısır Apartmanı'nın Mehmet Akif Ersoy Müzesi olmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız