1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'den deprem bölgesine gönüllü destek
Rize'den deprem bölgesine gönüllü destek

Rize'den deprem bölgesine gönüllü destek

38 kişiden oluşan gönüllü öğretmen ekibi Malatya'da depremzede öğrencilere destek veriyor

A+A-

Rize Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünün koordinesindeki 38 kişiden oluşan gönüllü öğretmen ekibi Malatya ilinde çalışmalarına devam ediyor.

eg4-003.jpg

Farklı bölgelerde oluşturulan eğitim çadırlarına Rize ve diğer 5 ilden giden gönüllü öğretmenler, koordinasyonu sağlayan okul müdürleri ile oluşturulan ders programına göre eğitim faaliyetlerini yürütüyorlar.

eg5-003.jpg

Öğretmenler, eğitim faaliyetlerinin yanında yardım kuruluşlarının çadır kurma çalışmalarına ve gelen yardım tırlarının boşaltılmasına da destek oluyorlar.

eg3-004.jpg

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, “Afet bölgesi Malatya'da büyük fedakârlıklar ile eğitim faaliyetlerini yürüten gönüllü öğretmenlerimiz öğrencilere Ramazan Etkinliği de düzenleyerek psikososyal destek çalışması yaptı. Ayrıca yaralarımızı bir nebze de olsa sarmaya çalışan, o küçücük yüreklere şefkatle dokunmaya çalışan ekibimiz akşamları planladıkları etkinliklerle de çocukları mutlu etmeye çalışıyorlar. Gönüllü öğretmenlerimiz Ramazan ayının gelmesi ile teravih namazı ardından Ramazan etkinliklerini Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz'ın da katılımı ile gerçekleştirdiler. Programda öğretmenlerimiz kukla gösterileri ve çeşitli yarışmalar düzenleyerek çocukların ve ailelerinin eğlenmelerine katkı sunuyorlar.” denildi.

eg1-003.jpg

eg2-004.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız