1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize'den gol sesi çıkmadı
Rize'den gol sesi çıkmadı

Rize'den gol sesi çıkmadı

Rizespor evinde beraberlikle yetindi...

A+A-

Süper Lig'in 2. haftasında Çaykur Rizespor-Corendon Alanyaspor karşılaşması, 0-0 tamamlandı.

aa-20230819-31952453-31952450-caykur-rizespor-corendon-alanyaspor4.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Yiğit Arslan, Furkan Ürün, Murat Temel
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Taha Şahin, Anıl Yaşar, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Varesanovic 8Dk.80 Pinchi), Zeqiri, Olawoyin (Dk.90+3 Diouf), Benhur Keser (Dk.80 Sauer), Mary
Corendon Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Augusto (Dk.81 Hadergjonaj), Furkan Bayır, Fidan Aliti, Yusuf Özdemir, Coelho, Janvier (Dk.68 Leroy Fer), Efecan Karaca, Novais Dk.81 Balkoveç), Eduardo, Anderson (Dk.61 Oğuz Aydın)
Kırmızı kart: Dk. 67 Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 69 Olavoyin, Dk.87 Seyfettin Anıl Yaşar (Çaykur Rizespor) Dk. 40 Yusuf Özdemir, Dk. 45+3 Coelho (Corendon Alanyaspor)

aa-20230819-31952018-31952015-caykur-rizespor-corendon-alanyaspor01.jpg

1. dakikada sol taraftan Yusuf Özdemir'in sol kenardan ceza sahası içine uzun taç atışında, savunmanın hatasından yararlanan Eduardo'nun yerden sert şutunda kaleci Gökhan Akkan, topu ayakları ile çelmeyi başardı.
32. dakikada Olavoyin'in sol çapraza yerden pasında, Zeqiri'nin topu kontrol edip ceza sahası içine girdikten sonra plase vuruşunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran, sağ direk dibinde yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
34. dakikada sol taç çizgisinde topla buluşan Halil İbrahim Pehlivan'ın kaleyi görüp uzak mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direk dibinden auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

aa-20230819-31952453-31952452-caykur-rizespor-corendon-alanyaspor03.jpg

57. dakikada Olavoyin'in ara pasında hareketlenen Varesanovic'in boş pozisyonda savunma arkasına pasında, Mary ağır davranınca Fidan Aliti son anda topu çevirmeyi başardı.
63. dakikada Mary'nin topuk pasında ceza sahası içerisine giren Zeqiri'nin sert şutunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın çeldiği top kale direğine çarpan top oyun alanına döndü. Mary'nin tamamlamak istediği top Yusuf Özdemir'e çarparak Zeqiri'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın çeldiği meşin yuvarlak, bir kez daha Yusuf Özdemir'in göğsünden sekerek yerdeyken ellerinde kaldı.
90+1. dakikada kazanılan faul atışında, Balkoviç'in sağ çaprazdan şutunda iyi yer tutan kaleci Gökhan akkan, topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.
Karşılaşma, golsüz sona erdi.

aa-20230819-31952453-31952451-caykur-rizespor-corendon-alanyaspor02.jpg

Çaykur Rizespor-Corendon Alanyaspor maçının ardından

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut:
- "Kırmızı karttan sonra bir kişi fazla olmamıza rağmen üretmekte, pozisyon bulmakta zorluk çektik, üretmeliydik"
- Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan:
- "Çok kötü bir zeminde maç oynandı. Maçın kalitesine de yansıdı. Deplasmanda bir puanla dönmek bizim adımıza sevindirici"

Rizespor'un teknik direktörü İlhan Palut, "Kırmızı karttan sonra bir kişi fazla olmamıza rağmen üretmekte, pozisyon bulmakta zorluk çektik, üretmeliydik." dedi.
İlhan Palut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk iç saha maçında iyi mücadele etmek, kazanmak için sahada yer aldıklarını, ilk bölümü iyi oynadıklarını belirtti.
İyi mücadele ettiklerine değinen Palut, "Kırmızı kart olana kadar rakibe hiç pozisyon vermedik. Son paslarda kararımız iyi değildi. İkinci yarı çok iyi başladık. Kırmızı karta kadar oyunu domino ettik. Kırmızı karttan sonra rakibimiz topun arkasına geçerek alanları kapattı. Kırmızı karttan sonra bir kişi fazla olmamıza rağmen üretmekte, pozisyon bulmakta zorluk çektik, üretmeliydik." diye konuştu.

palut1-001.jpg

Kapalı defansları açmak için oyuncu tiplerinin çok önemli olduğunun altını çizen Palut, "Süper Lig'de ilk maçlarını oynayan bir çok oyuncu ile mücadele ediyoruz. Onların görevlerine sadakatinden sonra derece memnunuz. Gelişim iyi gidiyor ama demek ki kazanacak kadar geliştirememişiz. Onlardan daha yüksek performanslar almaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Corendon Alanyaspor karşısında yeni oyuncuların puan almasının moral açısından önemli olduğunu vurgulayan Palut, şöyle devam etti: "Genç oyunculardan oluşan bir takımın daha öz güvenli oynaması adına puan önemli. En az dört mevkiye daha oyuncu alacağız. Mevcut oyuncularımızın mücadelelerini yok saymıyorum. Onlara büyük saygı duyuyoruz. Bu ligin gerçeklerine uygun bir kadro oluşturalım, gelen oyunculardan daha iyi olanlara saygı duyacağız. Gelen oyuncular, eksilen oyuncular olabilir. Süper Lig'de daha iyi işler yapmak doğru hamleler yapmak istiyoruz. Camiamız biraz daha sabırlı olsun. Günün sonunda iyi bir takım olacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz."

-Corendon Alanyaspor cephesi
Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, saha zemininin iki takımında oyununu etkilediğini kaydetti.

omererdogan.jpg

İlhan Palut'un oyun anlayışını iyi bildiklerini değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: "İlhan hoca pas oyununu oynatmaya çalışıyor. İki takımın da pas oyunu oynama şansı yoktu. Çok kötü bir zeminde maç oynandı. Maçın kalitesine de yansıdı. Deplasmanda bir puanla dönmek bizim adımıza sevindirici. İki haftada 4 puan topladık. Oyuncularımın doksan dakika disipline bağlı oyun içinde kalması sevindirici."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum