1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize'den Trabzon'a üçlük atış
Rize'den Trabzon'a üçlük atış

Rize'den Trabzon'a üçlük atış

Rizespor, evinde Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek 3 puanı alan taraf oldu

A+A-

Hasan Fehmi Demir - Ali Maşalacı - Kubilay Ateş
RİZE (İHA) -
Süper Lig'in 22. haftasında Çaykur Rizespor, Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti.

rz2-125.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
4. dakikada gelişen Trabzonspor atağında topla buluşan Enis Destan’ın ceza sahası içerisinden şutu auta çıktı.
19. dakikada sağ kanattan ilerleyen Benhur Keser’in ortasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Adolfo Gaich’in vuruşu ile meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.
25. dakikada Dal Varesanovic’in pasıyla topla buluşan Altin Zeqiri’nin vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Benhur Keser’in sol kanattan ortasında Casper Hojer’in şutunda da kaleci Uğurcan gole izin vermedi.
43. dakikada Jonjo Shelvey’in pasında ceza sahası içinde Altin Zeqiri’nin şutunda top üsten az farkla auta çıktı.
45+2. dakikada Jonjo Shelvey’in kullandığı serbest vuruşta ile ceza sahası içinde Emirhan Topçu'nun kafa vuruşunda top filelerle buluştu. Hakem Ümit Öztürk, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

rz1-140.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
51. dakikada Emirhan Topçu’nun pasında ceza sahası içinde İbrahim Olawoyin’nin vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır uzaklaştırdı.
53. dakikada topla ilerleyen Adolfo Gaich’in ceza sahası dışından vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere çıktı.
65. dakikada topla ilerleyen İbrahim Olawoyin’in ortasında Dal Varesanovic’in kafa vuruşu az farkla auta çıktı.
79. dakikada İbrahim Olawoyin’in pasıyla ceza sahası sağ çaprazda buluşan Dal Varesanovic’in şutu ağlarla buluştu. 1-0

rizespor-026.jpg

Hakemler: Ümit Öztürk, Cevdet Kömürcüoğlu, Serkan Çimen
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Casper Hojer, Emirhan Topçu, Attila Mosci, Muhammet Taha Şahin, İbrahim Olawoyin, Jonjo Shelvey (Halil İbrahim Pehlivan dk. 90+3), Altin Zeqiri (Martin Minchev dk. 72), Dal Varesanovic (Seyfettin Anıl Yaşar dk. 90+3), Benhur Keser (Mithat Pala dk. 85), Adolfo Gaich
Yedekler: Tarık Çetin, Zafer Görgen, Eray Korkmaz, Gustavo Sauer, Mame For Faye, Oscar Pinchi
Teknik Direktör: İlhan Palut
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Eren Elmalı, Filip Benkovic (Fernandez Moreno dk. 81), Rayyan Baniya, Hüseyin Türkmen (Mehmet Can Aydın dk. 22), Berat Özdemir, Batista Mendy, Taxiarchis Fountas, Enis Bardhi, Edin Visca, Enis Destan
Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Onuralp Çevikkan, Kerem Şen, Ognjen Bakic, Umut Güneş, Arif Boşluk, Abdurrahman Bayram, Engin Poyraf Efe Yıldırım
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Gol: Dal Varesanovic (dk. 79) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Emirhan Topçu Dal Varesanovic, Eray Korkmaz (Çaykur Rizespor), Filip Benkovic (Trabzonspor)

rz05.jpg

İlhan Palut: “Güzel bir galibiyet aldık”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Trabzonspor maçının ardından, “Maçın geneline baktığımız zaman ben Rizespor’un bir adım daha iyi futbol oynayıp pozisyona girdiğini gözlemledim. Bunun karşılığı olarak güzel bir galibiyet aldık oyuncularımı kutluyorum” dedi.
Palut, Trabzonspor’un eksikleri olmasına rağmen skora etki edecek oyunculara sahip olduğunun altını çizerek, “Çok yoğun bir fikstürdeyiz. Üst üste çok fazla maç oynuyoruz ve bu da bütün takımlarda maç öncesi oyuncuların aldığı yük mental bozukluklara neden oluyor. Yine zor bir maça sahamızda çıktık. Maçın içine girdiğimizde İlk 10’ar dakika sonra yavaş yavaş oyuna ısınan bir Rizespor vardı. Trabzonspor eksikti ama yine skora etki edebilecek oyunculara sahiplerdi. İyi bir savunma yapmamız, çok kompakt oynamamız, rakibi mümkün olduğunca önde karşılamamız gerekiyordu. Savunma kısmında başarılıydık. Rakibimize pozisyon vermedik. Top bizde iken hedefimiz coşkulu oyun oynamaktı. Birçok defa kendi üçüncü bölgemize girdik. Sonuç olarak Varesanovic’in golüyle maçı kazandık. Maçın geneline baktığımız zaman ben Rizespor’un bir adım daha iyi futbol oynayıp pozisyona girdiğini gözlemledim. Bunun karşılığı olarak güzel bir galibiyet aldık oyuncularımı kutluyorum” dedi.
Karşılaşmada hakem kararlarını değerlendiren Palut, “Biz de seminerlere gidip, hangi pozisyonun ne olduğunu bilelim. Hangisi el, hangisi penaltı, hangi ofsayt oyuncusu, aktif hangisi biz de bilelim. Yıllarımızı futbolla geçirmiş insanlar olarak, acaba ofsayt mı faul mü, değil mi, biz de kararsız kaldık. Herkes için bir standart arıyoruz. Türk futbolunda hakemler doğru kararlar verebilir, bunları tartışmıyorum. Sahada oyunu oynatma, sahada zaman çalmaya çalışan oyuncuyu tespit etme ve buna izin vermemesi gerekir. Biz de zaman zaman süreye oynuyoruz, bunlara izin vermemeli. Bu oyunu oynatmamız lazım. Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Kararlar doğru yanlış olabilir bilmiyorum. Ama hep beraber şu oyunu hakemler oynatsın biz de oynayalım. Kim kazanırsa kazansın” ifadelerini kullandı.

rz04.jpg

Abdullah Avcı: “Yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çaykur Rizespor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Bütün organizasyonun bozulduğu bir dönemi, inişleri, çıkışları yaşıyoruz. Bugün yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var“ dedi.
Avcı, “Ligimizin bu sene iyi çıkış yapan takımı Rizespor. Oyunun bir çok parçasını yapabilen bir takım. Aynı zamanda birçok çözüm noktaları var. Her iki tarafında üçer dörder tane pozisyona girdiği, belki beraberliğin daha ortada olacağı bir sonuçta Rizespor’un attığı golle rakibimiz kazandı. Onları tebrik ediyoruz. Bu yıl çok iyi çıkış yaptılar ve devam ediyorlar. Bakalım süreç içerisinde nasıl devam edecek? Trabzonspor’a baktığımızda iki haftadır kaybediyoruz. Trabzonspor tarihi lig kupalarıyla, Süper Lig kupalarıyla, şampiyonluk kupalarıyla, Türkiye kupalarıyla doludur. Trabzonspor’un tarihindeki bu kupalara erişmek kolay değildir. Onun için inişler çıkışlar her takımın olduğu gibi Trabzonspor’un da olacaktır” diye konuştu.

“Yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var”
Trabzonspor’un bir geçiş döneminde olduğunu kaydeden Avcı, 23. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Hüseyin Türkmen’in aşil tendonunun koptuğunu ifade ederek, “Bugün 2 tane oyuncu değişikliği yapabildim, ikisi de sakatlık nedeniyle. Hüseyin’e geçmiş olsun diyoruz. Futbolda ciddi sakatlıklardan birini yaşadı, aşil tendonu koptu. Maç kazanılır kaybedilir, kupalar kazanılır kaybedilir ama sporcu sağlığı her anlamda önemlidir. Bu konuyla ilgili son derece üzgünüz. Geçiş dönemi sancılı olur. Biz bu geçiş dönemini yaşıyoruz. Şu anda Trabzonspor ligin üçüncüsü. Afrika Kupası, sakatlar, ayrılanlar ve arada duran oyuncu gurubuna sahibiz. Bundan 1 ay evvel sahaya çıkan 11’den 7 banko oyuncum şu anda bizimle değil. Bütün organizasyonun bozulduğu bir dönemi, inişleri, çıkışları yaşıyoruz. Bugün yine de ligin üçüncüsü bir Trabzonspor var. Bu süreçte bizim en fazla ihtiyacımız olan tabii ki Afrika Kupası’ndan dönen oyuncular, sakatların iyileşmesi. Belki yapacağımız oyuncu transferleri olabilirse ve en önemlisi bence Trabzonspor tarihinin en önemli şeyi Trabzonspor taraftarıdır. Bu geçiş döneminde bize ve takımına sonuna kadar destek olduğunda üçüncülük çok önemli bir hedeftir. Bunu daha evvel açıkladık hem maddi hem manevi kulübün prestiji açısından ki bunu birçok kez gerçekleştirmiş bir takımdır” şeklinde konuştu.

rz03-002.jpg

rz02-006.jpg

rz01-009.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız