1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli gençlerden madde bağımlılığına karşı kısa film
Rizeli gençlerden madde bağımlılığına karşı kısa film

Rizeli gençlerden madde bağımlılığına karşı kısa film

Rizeli gençlerin madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için çektiği kısa film, herkesin beğenisini kazandı.

A+A-

Rize’de bir grup genç bir araya gelerek uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çekmek için ‘Farkına var’ isimli bir kısa film çekerek sosyal medyada paylaştı.

flm3-002.jpg

Profesyonel filmleri aratmayan kısa filmin yönetmenliğini Hasan Güzel isimli genç yaptı.

Güzel’in kendisinin de oynadığı filmde; Yasin Büyük, Fatih Demir, Hasan Güzel, Gökhan Konya, Ülkü Kandemir, Filiz Mengi, Bilgin Beşikçi, Zafer Dilsiz ve Emre Satıcı isimli gençler de rol aldı.

Oyuncular rolleriyle herkesin beğenisini kazanırken, ‘farkına var- uyuşturucu madde bağımlılığı Kısa Film’ ismi ile yayınlanan film sosyal medyada kısa sürede büyük beğeni topladı.

Sosyal medyada farkındalık oluşturmak için paylaştıkları kısa filmin toplamda 1 ay sürdüğünü dile getiren filmin yönetmeni ve oyuncusu Hasan Güzel “Madde bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmak için bir kısa film yaptık. Sosyal platformlardan yayınladık ve güzel de izlendi. Amacımız gençleri uyuşturucuya değil de böyle aktivitelere yönlendirmek, tiyatro, sinema, müzik platformlarına çekmek. Çekimler 3 gün sürdü ama senaryo çalışmaları, toplantılar falan toplamda 1 ay sürdü. Bende dahil olmak üzere herkes amatör. Amatörce bir film yaptık ama güzel olduğuna inanıyoruz” dedi.

flm1-002.jpg

Kısa filmi çekerken gece yarılarına kadar sokakta kalmak zorunda kaldıklarını dile getiren Güzel “Biz bunu çekerken gece soğukta, üşüyerek çektik. Gece 3-4’e kadar sürdü çekimler. Bunu bitiririm ve güzel de bir şey çıkar ortaya diye düşündüm. Yaptığımız kısa filmi izlerken de baştan sona arkadaşların verdiği emek nedeniyle duygulandım” ifadelerini kullandı.

Filmi izleyenlerin tepkilerinin kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Güzel “Sosyal medyadan olsun, eş dost akrabalar olsun bize geri dönüşler de çok güzeldi, çok hoşumuza gitti. Gözü dolan, ağlayanda oldu bizi eleştiren de oldu. Adı üstünde amatör bir filmdi ve biz güzel bir şey çıkardığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

flm2-002.jpg

Çalışmalarının bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Güzel, bir sonraki projelerinin kadına şiddet ve çocuk istismarı konularının olacağını dile getirerek “Bundan sonraki yeni konumuz kadına şiddet ve çocuk istismarı ile alakalı olacak. O konunun üzerine düşeceğiz. Kısaca toplumda istemediğimiz ne varsa biz bunları farkındalık amacıyla kısa film olarak çekeceğiz ve gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.

Sosyal medyanın kullanımının olumlu yönde gelişmesi noktasında çağrıda bulunan Güzel “Biz burada iyi şeyler nasıl kullanılır onu göstermek istiyoruz. Sosyal medya tutup da kendine bir şeyler çekip paylaşmaktan ibaret değil. Sosyal medyayı kullanarak faydalı olabiliyor muyuz? Sosyal medyanın iyi bir gücü var ama onu kullanmasını biliyorsak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız