1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Rizeli ile Artvinli'nin engelsiz aşkı
Rizeli ile Artvinli'nin engelsiz aşkı

Rizeli ile Artvinli'nin engelsiz aşkı

Artvinli bedensel engelli, hastanede tanıyıp aşık olduğu sol kolundan engelli Rizeli sevgilisini istediği halde alamayınca çareyi kaçırmakta buldu!

A+A-

Artvin'in Murgul ilçesinde yaşayan bedensel engelli Metin Merttürk, hastanede tanıştığı ve akrabalarının yardımıyla kaçırdığı bedensel engelli Gülseren Atakurt ile hayatlarını birleştirdi.
Aşkları engel tanımayan çift, yardımseverlerin yardımıyla belediye düğün salonunda düzenlenen muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Bedensel engelli Metin Merttürk (40), tedavi için gittiği Trabzon'daki bir hastanede 2 yıl önce tanıştığı Rizeli Gülseren Atakurt'a (30) aşık oldu.


Kızın ailesinin Gülseren Atakurt'u vermemesi üzerine Merttürk, sevdiği kızı akrabalarının yardımıyla kaçırdı. Küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Metin Merttürk, sol kolundan engelli Gülseren Atakurt ile yaşamlarını birleştirdi. Düğünde oyun oynayarak mutluluğunu sevenleriyle paylaşan Metin Merttürk, kendisinin gelini değil, asıl gelinin kendisini kaçırdığını söyleyerek esprisi yaparken, yetkililerden iş istedi. Damat Merttürk, "Sevgi sadece yuva kurdurur. Özürlülere imkan sağlansın. Yarın öbür gün, bizim ailemizin parçalanmasını görmek istemiyorlarsa bize iş versinler" dedi.

Engelli çiftin düğününe katılan Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz de, engelli insanların eksikliklerinin yaşamaya engel olmadığının vurgulayarak, "Metin ve Gülseren çifti engellerini aşarak mutluluğa yelken açtı. Bundan sonra iş yetkililere düşüyor, bu çiftin yaşamlarını rahatça sürdürebilmesi için işe ihtiyaçları var. İnşallah yetkililer bu çifte iş imkanı sağlarlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız