1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli, inekleri arka koltukta yaylaya çıkardı!
Rizeli, inekleri arka koltukta yaylaya çıkardı!

Rizeli, inekleri arka koltukta yaylaya çıkardı!

Rize’de birer yaşındaki iki küçük düvesini Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çiçekli Yaylası’na götürmek isteyen Mehmet Yıldız'ın izlediği yöntem gören herkesi güldürdü.

A+A-

Havaların ısınmasıyla Rize'de yayla göçleri başladı. Henüz 1 yaşındaki iki tane düvesini ahırından çıkartan Rizeli Mehmet Yıldız da hayvanlarını yaylaya götürmek istedi.

inek3-005.jpg

Hayvanlara özel kamyonet tutmak istemeyen Yıldız, çareyi kendisine ait aracının arka koltuklarını yatırıp düveleri oraya yerleştirmekte buldu.

inek2-006.jpg

Yıldız, bagajdan araca soktuğu hayvanları güzelce sabitledi ve yaylaya gitmek üzere yola koyuldu. Aracın camından görünen hayvanlar ise görenleri güldürdü.

inek1-009.jpg

Göçlerin genelde Mayıs-Haziran aylarında başladığını söyleyen Mehmet Yıldız “Çamlıhemşin Çiçekli Yaylasına gidiyoruz. Aracımın arka koltuklarını söküp 2 ineği yerleştirdim ve yakıtımı alıp yaylaya göç edeceğim. Yaylada yaz boyunca kalıyoruz. Herkes yaylaya çıkmadan önce, öncü bir grup (çok az kişiden oluşur) gidip, yayla yolunun açılıp açılmadığını, karın eriyip erimediğini kontrol eder. Eskiden yaylalarda korucular olurdu. Bunlar herkesten önce yaylaya çıkar ve orada kalır; yaylacıların orada kalan süt teknesi gibi eşyalarını, odunlarını ve evlerini korur, karşılığında para alırlardı” şeklinde konuştu.

HABERİN VİDEOSUhttps://www.facebook.com/PAZAR53COM/videos/1703127129874415

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum