1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli kuruluşlar güçbirliği yaptı
Rizeli kuruluşlar güçbirliği yaptı

Rizeli kuruluşlar güçbirliği yaptı

Rize’de bulunan 30 sivil toplum örgütünün başkanları RTSO Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu başkanlığında bir araya gelerek Rize’nin sorunlarını tartıştı.

A+A-

Dilek ASLAN - Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ve Rize’de bulunan 30 sivil toplum örgütünün başkanının oluşturduğu güç Birliği Platformu ilk toplantısını RTSO binasında yaptı.
Rize’nin sorunlarının tartışıldığı toplantıda ele alınan konuların Şubat ayı başında ili ziyaret etmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir dosya şeklinde sunulacağı ifade edildi.
 
Toplantıda bir konuşma yapan RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize’nin sorunlarını ele alıp çözüme katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek “Bu gruba ben Rize’nin gücü diyorum. Geçen yılki toplantımızda Rize’nin sorunlarını iki ana başlık altında toplayıp bir dosya halinde Sayın Başbakanımıza sunmuştuk. Rize- İkizdere- Ovit- ispir Tünelleri ve yolun rehabilitesi ile Karadeniz Bölgesi kalkınma ajansının Rize’de kurulması konuları ana başlıklar olarak ortaya çıktı. Trabzon limanından yapılan taşımacılığın yaz kış sürekli tercih edilen güzergâhı Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum yoludur. Doğu Anadolu GAP bölgesine direk ve en kısa ulaşabilecek karayolu Rize- İspir- Erzurum karayoludur. GAP ürünlerinin KEİB ve BDT ülkelerine satılmasını temin edecek en önemli ulaşım hattı projesi Rize- İspir- Erzurum karayolu projesidir. Bu yol, 12 ay açık kalacağı gibi GAP- Erzurum, Rize bağlantısı yani Güneydoğu Anadolu’nun Karadeniz’e açılan ihracat bağlantı yolu olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum