1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli miniklerin proje başarısı
Rizeli miniklerin proje başarısı

Rizeli miniklerin proje başarısı

Çevre ve Orman bakanlığı tarafından düzenlenen uluslararası çevre olimpiyatına Rize'den 9 yaşlarındaki iki öğrencinin taşocakları projesi uygun görüldü.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl 15. si düzenlenen Ulusal Çevre Proje Olimpiyatına (İNEPO), Rizeli 9 yaşındaki iki çocuk ortaklaşa hazırladıkları taş ocakları projesi ile katılmaya hak kazandı. Yetkililer, ikilinin ülke genelinde yarışmaya katılan proje sahipleri arasında yaşları en küçük öğrenci olma özelliğini taşıdığını belirtiler.
Rize Şahika İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencileri 9 yaşındaki Mert Luay Arar ile Mekselina Saliemin, taş ocaklarının verdiği çevresel zararlar ve önlemleri konulu bir proje hazırladı. Aile ve sınıf öğretmenlerinin desteği ile hazırladıkları projeyi Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenecek Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı (İNEPO) komitesine gönderdi. Ülke genelinden 460 İlköğretim ve Lise düzeyinden öğrencinin gönderdiği projelerden 139’u yarışmaya katılmak için hak kazandı. Nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan yarışmada en küçük çevreciler 9 yaşındaki iki Rizeli öğrenci oldu.

Mert Luay Arar ve Mekselina Saliemin yaptıkları açıklamada “İlimizde Karadeniz sahil yolu inşaatı ile beraber sayıları artan taş ocaklarının çevreye verdiği zararları projemize konu ettik. Taş ocaklarının olduğu bölgelerde bir ay süreyle inceleme yaptık. Projedeki amacımız zararları ortaya koyarak bu zararların en aza indirilmesi için alınacak tedbirleri belirlemekte, hazırladığımız proje kabul gördü, çok sevinçliyiz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum