1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli yasağı fırsata çevirdi
Rizeli yasağı fırsata çevirdi

Rizeli yasağı fırsata çevirdi

65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması Rizeli vatandaşlara yaradı. Bugün havanın güneşli olmasını da fırsat bilen Rizeliler çay tarlasına girip bakım ve gübreleme yaptı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından dün gece saat 24.00’den sonra 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların dışarı çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından Rizeli vatandaşlar da yaklaşan çay sezonu öncesi çay tarlalarında bakım ve gübreleme çalışması yaptı.

gubre1-001.jpg

Mayıs ayı ile birlikte başlayacak olan yaş çay sezonu yaklaşırken üreticiler bir yandan virüs salgını nedeniyle yaşanacak sıkıntıları düşünürken bir yandan da çay bahçelerine girmeye başladı.
Üreticiler, virüs nedeniyle şehir merkezleri ve kalabalıklardan kaçındıklarını ifade ederek, bir de çıkan son yasak ile şehirden uzaklaşıp bağ bahçe işlerine başladıklarını belirttiler.

gubre2-002.jpg

Çay tarlasında bakım yaparak gübreleme işlemlerine başladıklarını söyleyen Rize Pazarlı üreticiler, yasağı fırsata çevirdiklerini ifade ederek, herkesin kendi çayını biçmek için hazırlık yapmasının zamanı geldiğini vurguladılar.

..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum