1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeliler'den İstanbul'da eylem
Rizeliler'den İstanbul'da eylem

Rizeliler'den İstanbul'da eylem

Karadenizliler, Rize İkizdere Vadisi'ne termik santral yapılmasına tepki göstermek amacıyla Kadıköy'de miting düzenledi.

A+A-

İskele Meydanı'nda toplanan binlerce Karadenizli şenlik havasına dönüşen mitingde gönüllerince eğlenip horon tepti.

Tabiat harikası olan Rize İkizdere Vadisi'ne termik santral yapılması projelerine tepki gösteren Karadenizliler, Kadıköy Meydanı'nda toplanarak eylem yaptı.

Ellerinde Türk bayrakları ve giydikleri "Vadime Dokunmayın" yazılı tişörtlerle meydanda toplanan Karadenizliler, hep birlikte termik santraller için 'hayır' dedi.




Programda bir konuşma yapan Tertip Komitesi Başkanı İslam İslamoğlu, İkizdere'nin doğa harikası olduğunu ve bunun bozulmaması gerektiğini söyledi.

Mitingi organize eden İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi ise, "Burası bir tabiat harikası, bölgenin geleceği turizm üzerinedir. Ben turizmcileri ve doğa severleri oraya davet ediyorum, tam bir katliam yaşanıyor. Bir filin zücaciye dükkanına girmesi gibi bir durum var orada" diye konuştu.

Meydanda toplanan genç Karadenizliler, tepkilerini horon teperek gösterdi. Gönüllerince eğelenen gençler, Kadıköy Meydanı'nda renkli görüntüler oluşturdu.

Eylemde İkizdere'ye termik santral yapılmaması için imza kampanyası da başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum