1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli'nin Erdoğan ve Yılmaz tercihi
Rizeli'nin Erdoğan ve Yılmaz tercihi

Rizeli'nin Erdoğan ve Yılmaz tercihi

Bölge gazetesi Günebakış'ın imtityaz sahibi ve başyazarı Ali Öztürk, Rize'deki seçimi ve Mesut yIlmaz ile Tayyip Erdoğan profilini çizdi. İşte o makale;

A+A-

Rizeli nin Tarihi İmtihanı...
Ali ÖZTÜRK/Günebakış
Rize deki seçimleri dışardan ve hayretle izlerken iki başbakan çıkaran bu zümrüt kenti hem gıpta ediyor hem de yaşananlara bakıp geleceği adına endişe ediyoruz. Rizeli nin eski bir başbakanla mevcut başbakanı yarıştıran yaklaşımını hayretle izliyoruz. Bu olaya Rize insanının tarihe geçecek imtihanı da denebilir. Zira misyonunu tamamlamış bir eski başbakanla gelecek vadeden mevcut başbakanı yarıştırmak her babayiğitin harcı değildir. İşte Rizeliler böyle garip bir sınavla karşı karşıya...
Önceki akşam Mesut Bey i Kaçkar TV de izliyoruz. Aslında içine düştüğü durum insanı üzecek cinsten... Durumunun kendisi de farkında ... "Herkesle resim çektiriyorum" şeklinde izah ediyor. Aslında gerçek öyle değil. Bir zamanların en büyük partisinin genel başkanı partisini bitirdikten sonra şimdi hemşehrisi ve halefi bir başbakanın prestijini sarsma adına oy istiyor.Sayın Yılmaz, "Kimseyle sorunum yok. Kimseye karşı da değilim" diyor. Ardından ekliyor. Bütün Türkiye kimin iktidar olacağı kadar Rize den çıkacak sonucu da bekliyor. diyor. Yani Sayın Yılmaz esas amacının Tayyip Bey in karizmasını çizmek olduğunu gizlemiyor.
Yılmaz ın eski bir başbakan olarak milletvekilliğine ihtiyacı olamaz. Milletvekili olsa bile bundan böyle Rize için hiçbir fayda da sağlayamaz. Seçilirse doğru dürüst TBMM ye bile devam etmeyecek. O yalnızca seçilmekle bir amaca hizmet etmiş olacak. Tayyip Erdoğan ın karizmasını sarsacak!Mesut Bey Merkez Sağı birleştirmekten, yeniden başına geçmekten bahsediyor. Bunun için milletvekili seçilmesine gerek yok. Milletvekili olmadan da parti kurup başına geçebilir.Diğer partilerden milletvekili transfer edebilir. Aslında mümkün olmadığını kendisi de biliyor. Kırılan camlar yeniden bardak haline getirilemiyor. Yılmaz partisini bitiren bir genel başkan olarak siyaset tarihinin sayfalarındaki yerini çoktan aldı. Tarih zorlamayla değişmiyor.

Yılmaz ın bağımsız olarak seçilmesi Rize ye ve Rizeli ye zarar verecek. Rize halkı Yılmaz ı TBMM’ye gönderirse mevcut başbakana nasıl bir mesaj vermiş olacağını gerçekten düşündü mü? Rizeli nin Mesut Bey e oy vererek seçtiğini farzedelim. Başbakan bu sonuca üzülecek ve belki küsecek. Rizeli hemşehrilerimizin böyle bir tercihi Rize nin kaderiyle oynama anlamına gelir mi? Başbakanı memleketine küstürmeye ve 366 bin Rizeli yi üzmek olarak görülebilir mi? Misyonunu tamamlamış, Rize den ve Rizeli den herşeyi almış bir eski başbakan üzerinden Tayyip Erdoğan ı şamarlama kent hassasiyetine sığar mı? Yaklaşımımızı garip karşılamayınız. Garip olan Rize de bugün yaşananlar. Bize göre Mesut Bey in seçilmesiyle Rizeli için bu süreç bitmeyecek. Yani serüven Seçtik ve gönderdik demekle sona ermeyecek. Mesut Bey in işaret ettiği ülkedeki bazı odaklar bu argüman üzerinden Tayyip Erdoğan ı sürekli dövecek. Siz söyleyiniz... Hemşehrileri eliyle hırpalanan bir başbakan Rize ye bundan böyle nasıl el verecek? Açık ve net olarak tekrar ediyoruz. Rizeli Yılmaz ı seçerek başbakanı küstürecek. Hırçın ve inatçı Karadenizli yapısına Kasımpaşalılık da eklenince hem Tayyip Bey hem Rize kaybedecek.
Bize göre yalnız Rize kaybetmeyecek. Tayyip Bey in Rize ye küskünlüğü tüm Doğu Karadeniz i etkileyecek. Hep izliyoruz. Trabzon a ne vermişse Rize yi ayrı tutmadı. Rize için aslında yok yoktu. Ama mevcut vekilleri başarıp dahasını alamadı. Trabzon u teşvik kapsamına alırken,fert başına GSMH sine rağmen Rize yi teşvik dışı bırakmadı. Trabzon un tersane kararının çıktığının ertesi gün Rize ye tersane sözü verdi. Ama birileri beceremedi. Rize sınır ticareti kapsamının farkını gördü. Rize Üniversitesi ni kurmakla yetinmedi. Rize ye Tıp Fakültesi de verdi. Rize şimdi hayal projesinin peşinde... Ovit i istiyor. Başbakan tarihe nazire yaparcasına Ovit i Bakan Faruk Özak a projelendirttiriyor. Tayyip Erdoğan a derin öfke duymak adına Mesut Yılmaz a destek verenler ve Başbakanın prestijini sarsma dışında hiçbir amacı olmayan Yılmaz ı seçmeye yeltenenler acaba bir daha Ovit lafı edebilecek mi? Rizeli bir Başbakan giderse, Rize bir daha Başbakan görebilecek mi? Çaykur bir daha 3-5 bin işçi istihdam edebilecek mi? Çay taban fiyatına kızan Rizeliler in sesi Rize den öteye geçebilecek mi?Rize nin 3 milletvekili Rizeli olmayan bir başbakan elinde hiç bu kadar kıymet ifade edebilecek mi? Misyonunu tamamalamış ve Yüce Divan a gönderilmenin intikamı dışında hiçbir amacı kalmamış Mesut Yılmaz mı Rizeli nin hukukunu arayacak? Bize göre sözleri bir iki beyanattan ibaret kalacak. O sözleri de kimse duymayacak.
Rize tek başına bir iktidarın başbakanı ile hiçbir borcu kalmadığı bir eski başbakanı yarıştırıyor. Böyle bir yarış hem şık durmuyor hem vicdanlara sığmıyor. Bütün Türkiye Rize ye bakıyor ve çıkacak sonucu merak ediyor. Tekrar ediyoruz... Yılmaz ı seçmek Başbakanı küstürmek anlamına geliyor. Başbakanı küstürmek Rize yi kaderine terketmek demektir. Yılmaz a oy verenlerin 366 bin Rizeli ye iyilik etmemesi demektir.
Biz Rizeli nin feraset sahibi olduğuna inanıyoruz. Rizeli hem kendine hem Başbakanına yazık etmeyecek. Rizeli böyle bir şeyin bölgeyi de etkileyeceğini görecek. Rizeli ununu elemiş eleğini asmış, Rize den bugüne kadar istediği herşeyi almış Mesut Yılmaz ı nezaket kuralları içinde evine geri göndermeyi bir kez daha değerlendirecek. Rizeli Yılmazla bol bol resim çektirerek gördüğü her yerde sarılıp öpecek, Seni seviyoruz diyecek ama oy verirken Rize’yi düşünecek. Rizeli, eski bir başbakan üzerinden mevcut Başbakanını dövmeyecek. Rizeli, Rize nin ve Rizeli nin ve Doğu Karadenizli nin geleceği için oy verecek. Rize 22 Temmuz da siyaset tarihine "imtihanı başaran kent" olarak geçecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
60 Yorum