1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli'nin öfkesi havadanmış!
Rizeli'nin öfkesi havadanmış!

Rizeli'nin öfkesi havadanmış!

Rizelinin öfkeli olmasında en büyük etkenin iklimsel koşullar olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yapan Rize Emniyeti konuyu örneklerle anlattı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’de Öfkeyi Kontrol projesi kapsamında Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, Rizelinin öfkeli olmasında en büyük etkenin iklimsel koşullar olduğu ortaya çıktı.
Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, Rize’de meydana gelen asayiş olaylarından yola çıkarak; olayların başlangıç nedenleri ve olaylara karışanların yaşam koşulları incelendi. Yapılan araştırmada Rize’de insanların küçük nedenlerden dolayı öfkelenerek yaralamaya varan suçlar işlediği tespit edildi. Yapılan araştırmada; bahçesinden izinsiz ağaç kesen komşusunu silahla yaralama, kendine yol vermeyen bir kişiyi bıçaklama ve kendisini sollayan sürücüyü kurşunlama gibi asayiş olaylarından örnekler verildi. Rizelinin öfkelenme nedenleri ise; genetik, acelecilik ve tez canlılık, şehir ve köy hayatının aynı anda yaşanması, kurallara riayet etmeme, gelenekçilik, iklimlerin kişiler üzerindeki etkisi, holiganizm, özgüvenin fazla olması, madde bağımlılığı, silaha olan düşkünlük, husumetlik, alkolün etkileri, AB sürecinde özgürlüklerin artmasının suçlara da özgürlük getirdiği anlayışı olarak sıralandı.
Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından Rizelinin öfkesinin kontrol altına alınabilmesi için yapılması gerekenler ise şu şekilde açıklandı; öfkenin normal olduğu ama kontrol edilmesi gerektiği, öfkeyi doğuran küçük nedenlerin ortadan kaldırılması, problemlerin çözümü olduğuna ikna edilmesi, sürprizlere hazır olma, madde bağımlılığına karşı önlem almak, öfkenin hiçbir şeyi çözmediğine ikna etmek, öfkeyle ilgili aileleri bilgilendirme, basın yoluyla öfkenin çözüm yollarının anlatılması, bencillik ve holiganizmin azaltılması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum