1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli'nin Ramazan Tulumcusu!
Rizeli'nin Ramazan Tulumcusu!

Rizeli'nin Ramazan Tulumcusu!

Rize sokaklarının bu aralar ilginç misafiri var. Vatandaşları eğlendiren ve esnafı kapı önüne çıkaran Ramazan Davulcusu değil, Ramazan Tulumcusu!

A+A-

Ahmet Yavuz DAL
Ramazan boyunca hazırlamış olduğu programları vatandaşlara tulum çalarak duyuran Rize Belediyesi hem vatandaşları eğlendiriyor hem de yöresel değerlerini de yaşatıyor.




Kimi vatandaşın tokalaştığı, kimi esnafın hatıra fotoğrafı çektirdiği, kimilerinin de tulum eşliğinde horon ettiği duyuruyu, yakında kaseti çıkacak olan Tulumcu Mehmet Güney şöyle anlattı; “Rize Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan programlarını bu yöntemle halkımıza duyuruyoruz. Kimi yerde bu davulla zurnayla yapılıyor. Başkanımızın oluruyla bizlerde bunu yöresel müzik aletimiz olan tulumla yapıyoruz. Vatandaşımızın da hoşuna gidiyor”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum