1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin 2 kültürü Miniatürk'teki yerini alacak
Rize'nin 2 kültürü Miniatürk'teki yerini alacak

Rize'nin 2 kültürü Miniatürk'teki yerini alacak

Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan Miniatürk Müzesi’nin giriş rampasına Rize kültürünü tanıtmak amacıyla Su Değirmeni ve Serender hediye edildi.

A+A-

İstanbul'da, 120 sabit eserin sergilendiği ve dünyanın en geniş maket alanına sahip minyatür kenti Miniatürk’e Rize'den su değirmeni ve ‘Nayla’ olarak bilinen serender hediye edildi.

mntrk.jpg

Her biri ait oldukları kentin teknolojisini, sanatını ve kültürünü yansıtan minyatür kentte su değirmeni ve serender giriş rampasında yer alacak.

klt3.jpg

Miniatür kente girecek olan turistler ilk olarak Rize kültürü ile karşı karşıya gelecek.

klt5.jpg

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Rize Türkiye’de birçok özelliği ile ortaya çıkan bir ilimiz. Bu coğrafyada binlerce yıldır yaşayan atalarımızın yöredeki yiyecek ve bu yiyecekleri koruyabilme adına kullandıkları suyu enerjiye dönüştüren su değirmeni ve kiler olarak kullandıkları Serender (Nayla) dediğimiz bu kültürel eserlerimizi İstanbul’da bulunan minyatür park, Miniatürk müzesine Rize’yi temsil etmek üzere hediye etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

klt4.jpg

klt2.jpg

klt1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum