1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin asayişi masaya yatırıldı
Rize'nin asayişi masaya yatırıldı

Rize'nin asayişi masaya yatırıldı

Rize Emniyet Müdürlüğü, son günlerde asayiş olaylarının artması üzerine Huzur ve Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı düzenledi.

A+A-

Rize İsmail Karhama Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Emniyet Müdürlüğü faaliyetleri anlatılırken, ildeki asayiş olaylarının asgari seviyeye indirilmesi ve yörenin güvenilir bir il olması amacıyla olaylara çözüm yolları arandı.

Rize Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri, Rize merkeze bağlı mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşma yapan Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, devletin en temel görevinin, halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Huzur ve güvenliğin olmadığı bir ortamda hiçbir şeyin ehemmiyeti ve anlamı olmadığını vurgulayan Demirtaş, ''Güvenlik, hava ve oksijen gibi içimizde hissetmemiz gereken çok önemli bir unsurdur. Toplumumuzun güvenliğinin sağlanması için, görevleri başında Jandarma ve Polis güçleri var. Halkımıza toplum içerisinde emin ve güvenilir bir ortam sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.'' dedi.

Toplumdaki milli güvenlik anlayışının tamamen sağlanabilmesi için, olay arz eden bütün konularda vatandaşın kendilerine ulaşması gerektiğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: ''Dünyanın her yerinde güvenliği sadece Polis ve Jandarma ekipleri sağlayamaz. Halkın güvenliğini tehlikeye atacak her harekette halkımızın da desteği gerekmektedir. Vatandaşlarımızın çevredeki olaylara daha duyarlı olması, görülen ve duyulan her şüpheli harekette güvenlik güçlerine haber vermesi gerekmektedir. 2008 yılının ikinci yarısından sonra ilde gerçekleşen olaylarda artış olduğu gözlenmektedir. Tüm bunları açıklayan makul sebepler olabilir fakat vatandaşımızı güvenlikleri açısından hiçbir zaman evlerinde, işyerlerinde veya sokakta yalnız bırakmayacağız.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız