1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin köy yolları hala kapalı
Rize'nin köy yolları hala kapalı

Rize'nin köy yolları hala kapalı

Rize’nin İkizdere ilçesinde ilçeye 25 km. uzaklıktaki birbirine bitişik 3 köy yolunun 4 aydan beri kar dolayısıyla ulaşıma kapalı durumda olduğu bildirildi..

A+A-

İsmet KÖSOĞLU - İkizdere ilçesinde Cimil Gurup köyleri diye adlandırılan Güven köy, Ortaköy ve Başköy Köylerinin yolları Aralık ayından bu yana kapalı durumda. Köy ile araç ulaşımı Aralık ayından beri yapılamıyor.
Başköy Köyü Muhtarı Mustafa Özer yolunun halen açılmadığı konusunda muhabirimize telefonla ulaşarak yaptığı açıklamasında “Başköy köyüme 4 aydan fazladır halen ulaşılamadı. Tek irtibatımız bazen çalışan telefonlarımızdır. Yolda bazı yerlerde çığ düşmesi sonucu kapalı kalan yerler var. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları yeterli olmuyor. Yol açmak için daha fazla makine gönderilmesini istiyorum. Köyümün yolu kapalı olduğundan çok acil ihtiyaçlarımız için yaya olarak ilçeye ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çok tehlikeli oluyor. Ocak ayında ilçeye gitmekte olan bir arkadaşımız donma tehlikesi geçirmiş ve helikopterle köyden alınarak ilçeye taşınmıştı. Her zaman helikopteri nereden bulalım. Yetkililerimiz sesimizi duyarak makine parkını çoğaltırlarsa yolumuz daha fazla zaman geçirilmeden inşallah ulaşıma açılır’ dedi.
Köyde hayvancılık yapıldığını da söyleyen Başköy Muhtarı Mustafa Özer “100 den fazla büyükbaş hayvan ve yük taşımacılığında kullandığımız atlarımız var. Yol bir süre daha açılmaz ise hayvanların ot ve yemi tükeneceğinden açlık tehlikesi başlayacaktır. Başbakanın memleketinde 4 aydan fazla kapalı 3 köy yolu bulunuyorsa derdimizi kime anlatalım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız